Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? (update per zondag 30 april)

De laatste speelrondes van het amateurvoetbal zijn gaande. De komende weken zullen de prijzen verdeeld worden en zal duidelijk worden wie zich tot kampioen mag kronen, wie de periodekampioenen zijn, wie zich direct handhaaft, nacompetitie voor handhaving moet gaan spelen en welke clubs rechtstreeks degraderen. Dit jaar is er sprake van een versterkte degradatie vanwege de nieuwe voetbalpiramide. De gevolgen daarvan zijn in de meeste competities groot. Door de versterkte degradatie degradeert bijvoorbeeld de helft van de ploegen die op zaterdag in de 4e klasse spelen rechtstreeks naar de nieuw te vormen 5e klasse.

Van een aantal ploegen staat het gevolg na het reguliere seizoen al vast. Turkse Kracht degradeert uit de 3e klasse D. Heeten is kampioen geworden in de 4e klasse G. Wesepe blijft definitief in de 5e klasse E. Mariënheem en Koninklijke UD degraderen rechtstreeks uit respectievelijk de 4e klasse F en de 4e klasse H. Helios is kampioen geworden in de 4e klasse F. Voor de overige ploegen zijn nog meerdere scenario’s denkbaar. Hieronder is een overzicht te zien van de theoretische mogelijkheden per ploeg.

Wat is er al bekend?

Per competitie zijn er al diverse plaatsen vergeven. Hieronder een overzicht per competitie.

Hoe nu verder?

De komende weken zal er langzaamaan meer duidelijk worden. Dit weekend zijn er relatief weinig wedstrijden. Daarna volgen de laatste reguliere speelrondes. Via de website krijg je geregeld updates met de stand van zaken. In het radioprogramma Salland Sport sta je vooraan en hoor je op zondag als eerste de gevolgen voor de Sallandse ploegen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico