Het Vogeleiland opent buitenseizoen op 7 mei

Op zondag 7 mei opent Het Vogeleiland het buitenseizoen met optredens van het Deventer Jazz Orkest en duo Turbid Milk. Tot en met eind september zijn er op het eiland iedere zondag tussen 14.30 en 16.30 acts te zien in een unieke groene en historische setting. De toegang is uiteraard gratis. Bij Parkcafé Mees kun je terecht voor iets lekkers te eten en te drinken voor, tijdens en na afloop van de evenementen.

Lazy Sunday

‘Beleef je ultieme lazy Sunday op het Vogeleiland’, licht Freekje Vervoord, voorzitter van de stichting, toe, ‘met net als voorgaande jaren een zeer gevarieerd en verrassend programma. Van bands tot singer-songwriters, theater, kleinkunst en zelfs een popquiz in de buitenlucht. We werken nauw samen met Productiehuis BRUT, de Deventer Cultuur Club en Parkcafé Mees om tot een aansprekende programmering te komen. Er is elke zondag voor jong en oud iets te doen en te beleven. Lekker in het groen op een prachtige plek, op steenworp afstand van de stad en station.’

Programma 7 mei

Op zondag 7 mei zijn tussen 14.30 uur en 16.30 twee acts te bewonderen op Het Vogeleiland. Het Deventer Jazz Orkest behoeft nauwelijks introductie. De leukste big band van Deventer onder leiding van dirigent Edwin Neuteboom Spijker en frontvrouw Laura van Nijendaal speelt onvergetelijke klassiekers uit het American Songbook. Turbid Milk is de tweede act deze middag en dit Nederlandstalig muziekduo bestaat uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje, waarin humor de boventoon voert.

Herdenking en Open Monumentendag

Naast de wekelijkse evenementen op de zondagmiddag biedt Het Vogeleiland ook ruimte voor andere activiteiten. Tussen 4 en 16 mei is een cross-mediale installatie ‘Eens Waren Wij Vogels’ te zien in het kader van de herdenking Sinti en Roma. Op zaterdag 9 en zondag 10 september doet Het Vogeleiland mee aan Open Monumentendag met rondleidingen en optredens.

Nog mooier

De komende maanden ontvouwt Stichting Vogeleiland Deventer haar plannen om Het Vogeleiland nog mooier te maken. Daarbij wordt teruggegrepen op het oorspronkelijke ontwerp van landschapsarchitect Leonard Springer. Vervoord: ‘We zijn erg blij met de verbeteringen aan Het Vogeleiland en zijn nu klaar voor de volgende stap. Zo willen we graag een derde brug realiseren, een nieuwe kiosk bouwen en het eiland bekronen met het terugbrengen van een koepel. Dat doen we graag samen met inwoners en ondernemers. Tijdens het buitenseizoen presenteren we onze plannen en bijzondere manieren waarop bezoekers en bedrijven kunnen participeren.’

Powered by WPeMatico