Hulp bij digitale aangifte inkomstenbelasting

Steeds meer regelzaken gaan tegenwoordig via internet. Ook de jaarlijkse belastingaangifte. Kom je hier niet helemaal uit? De Bibliotheek Deventer biedt gratis hulp aan bij het invullen van je belastingaangifte, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Tijdens het belastingspreekuur helpen ervaren vrijwilligers met het invullen van de aangifte, het beantwoorden vragen of het nakijken van de aangifte. Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Raster en Carinova Vrijwillige Thuisadministratie organiseert de Bibliotheek een aantal spreekuren in de maand april.

Plaats en data
De belastingspreekuren vinden plaats op de volgende data en locaties:
Bibliotheek Centrum: donderdag 13 april van 9.30-16.30 uur
Bibliotheek Keizerslanden: vrijdag 14 en 28 april van 9.30-16.30 uur
Raster: woensdag 26 april van 9.30-16.30 uur
Van Vlotenhof: donderdag 20 april van 9.30-16.30 uur

Aanmelden
De spreekuren zijn op afspraak. Hiervoor kan je bellen naar Raster (0570 – 857218) of naar de Bibliotheek (0570 – 675700). Even binnenlopen bij één van de vestigingen van de Bibliotheek en daar een afspraak maken kan ook.

Voorwaarden voor hulp
De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 50.650 per persoon per persoon.

Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid
Wie meer hulp wil bij het omgaan met de digitale overheid, kan meedoen aan de computercursus ‘Werken met de e-overheid’ in de Bibliotheek. Daar leer je bijvoorbeeld een DigiD of huurtoeslag aanvragen. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Kijk voor data en informatie over alle cursussen op www.bibliotheekdeventer.nl/agenda.