Opschoonactie voor Overijssels Kanaal Raalte

Zaterdag 18 maart staat in het teken van opruimen en schoonmaken. Op deze landelijke opschoondag steken veel mensen de handen uit de mouwen op diverse plaatsen in de gemeenten. Eén van de georganiseerde activiteiten rondom 900 jaar Raalte is het opschonen van het Overijssels Kanaal Raalte. Bent u ook benieuwd wat er uit het kanaal gehaald wordt? Dan bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Datum: zaterdag 18 maart 2023 Tijd: 09:00 uur – 13:00 uur Locatie: Overijssels Kanaal Raalte

De opruimactie start met een gezamenlijke aanvang om 09:00 uur op de parkeerplaats van de brandweer Raalte. Hierna start het ophalen van zwerfaval uit het kanaal. Het opsporen van het afval gebeurt middels een sonar- en dregboot. Leden van de Reddingsbrigade Raalte en Lionsclub Raalte helpen om het afval op de kant te krijgen en af te voeren. Ook ruimen ze de oevers en de omgeving van het kanaal op. Ook Waterschap Drents Overijssels Delta en Bij Lampe werken mee. Gemeente Raalte en de gemeentewerf zorgen dat er prikstokken, grijpers en vuilniszakken beschikbaar zijn. ROVA neemt het zwerfvuil deze zaterdag gratis in ontvangst. De afsluiting rond 13.00 uur op het terrein van Bij Lampe.

Overige activiteiten door vrijwilligers

Op zaterdag trekken in Raalte ook andere organisaties eropuit om zwerfafval op te ruimen. Zo trekken bewoners van de Brugstraat hun buurt in om afval uit de tuinen en de openbare ruimte te halen. Vital Loopgroep Raalte gaat ‘ploggen’ langs de trainingsroutes en Hondenschool De Lijn sluit de cursus af met training aanwijzentechnieken zwerfvuil voor honden.