In de kroeg in Holten juichen voor darter Danny Jansen: “Natuurlijk ben ik trots”

“Cadeautjes moet je uitpakken.” Het zijn de woorden van de commentator bij de debuutwedstrijd van darter Danny Jansen uit Holten. Op het moment dat ‘The Mullet’ de wedstrijd tegen de Filipijn Paolo Nebrida kan uitgooien. Dubbel 11 heeft de Holtenaar nog over. Gejuich barst los in de kroeg waar vrienden en bekenden zien hoe Jansen met zijn zevende matchdart de wedstrijd beslist.

Cadeautje uitgepakt, luidt de conclusie maar makkelijk ging dat allerminst. De 20-jarigeHoltenaar won in Alexandra Palace in Londen met 3-2. Hij liet na een 2-0 voorsprong de Filipijn zelfs terugkomen tot 2-2 in sets, maar maakte het dan uiteindelijk toch af.

Ze hebben zich verzameld in Bie Toontje, de kroeg die voor de gelegenheid is omgedoopt in ‘The Mullet House’, een verwijzing naar het matje van darter Danny Jansen. Vrienden en bekenden hebben gezien hoe Jansen een overwinning op Paolo Nebrida uit het vuur sleepte en zagen de vader van Jansen in ‘Ally Pally’ regelmatig juichend opspringen als zijn zoon scoort.

Closer

Voor de wedstrijd voorspelde vader een 3-1 overwinning voor zijn zoon. Het werd toch nog iets closer. In de kroeg in Holten mag dat de pret niet drukken. Eén van de toeschouwers daar is Bertus die Danny Jansen al van jongs af aan kent. “Vroeger ging hij met ons al een potje darten. Kon hij bij tops niet eens zelf de darts uit het bord halen. Geweldig dat hij nu op het WK staat.

Ook Roelf Jan, beter bekend als Wampie, heeft gekeken in de kroeg. Van hem had het niet zo spannend hoeven worden “Danny houdt niet van opschieten. Hij denkt niet aan mijn hartslag. Natuurlijk ben ik trots.”

Bertus zag dat de spanning Danny Jansen ook parten speelde. “Hij staat bekend als een koele kikker. Ik ken hem al zo lang. Zijn koppie stond heel strak. Dat kon je merken in de eerste set.”

“Het was niet geweldig, op een gegeven moment gooide ik helemaal niks meer”, zei Jansen na afloop bij Viaplay. “Ik ben een hele koele kikker, maar dit was mijn eerste keer op het WK. Dit is de plek waar iedereen wil staan. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik druk voelde en het publiek achter me had. Ik kijk maar niet naar de gemiddelden en moet heel blij zijn dat ik deze zege binnen heb. Het is wel duidelijk dat het beter moet in de volgende partij.”

Donderdag is zijn tegenstander in de tweede ronde de als achttiende geplaatste Pool Krzysztof Ratajski. “Dan moet er wel een tandje bij”. zegt Bertus die weet waar het vandaag aan lag dat het wat stroefjes ging. “Dubbels, dubbels, dubbels. Die heeft hij te weinig geraakt. De nervositeit is er nu af. Hij moet nu gewoon even met zijn pa zitten. Dan nemen wij donderdag weer een snipperdag.”

Powered by WPeMatico