Kees Huls: Hulp voor ondernemers en ZZP’ers gaat verder dan uitstel van betaling

De Corona crisis leidt tot grote verstoring van ons leven, niet in het minst ook economisch. De regering stelt de ondernemers gerust dat niemand hier het slachtoffer van zal worden.
Door Kees Huls
De maatregelen hiertoe, die helaas nog niet uitgewerkt zijn, lijken te gaan in de richting van uitgestelde afdrachten aan belasting, premies en aanvullende financiering via door de overheid geborgde kredieten.
Deze oplossingen zijn prima voor ondernemers en ZZP’ers, die na deze crisis hun omzetverlies weer kunnen goedmaken.
In veel gevallen is dit niet mogelijk omdat de activiteiten die deze mensen ondernemen tijdgebonden zijn.
Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de horeca. Ik kan me niet voorstellen dat de consumenten na de crisis opeens twee keer per avond gaan dineren of (hopelijk) niet twee keer zo veel gaan drinken in de kroeg. Ook de toeleveranciers van dit soort bedrijven zullen dit verlies nooit kunnen compenseren.
In de wereld van de festiviteiten werken heel veel ZZP’ers, die getroffen worden door de annulering van allerlei grote en kleine evenementen die vaak definitief afgelast worden, denk b.v. aan (Bevrijdings-) festivals.
Dit zijn maar enkele voorbeelden om dit artikel leesbaar te houden maar er zijn er ontelbare.
De regering zou er goed aan doen om de huidige situatie als een natuurramp te beschouwen en de betrokken ondernemers schadeloos te stellen uit rampenfondsen.
Ik verzoek de politiek dit dringend op te pakken.
Het bericht Kees Huls: Hulp voor ondernemers en ZZP’ers gaat verder dan uitstel van betaling verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Kees Huls: Hulp voor ondernemers en ZZP’ers gaat verder dan uitstel van betaling verscheen eerst op Salland TV.