Klaarstomen voor de 36e editie Triathlon Holten

Klaarstomen voor de 36e editie Triathlon Holten
Schrijf je nu in voor de clinics!
HOLTEN – Ter voorbereiding op de Triathlon Holten 19 en 20 juni a.s. worden weer clinics aangeboden. In samenwerking met Atletiekvereniging Holten, Fietsgroep Wim Reins, triatlonvereniging Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld kan iedereen zich klaarstomen voor een goede triathlon in juni.

Stel je eigen schema samen
Goed voorbereiden voor een triathlon betekent trainen op het zwem- fiets- en looponderdeel. ‘De clinics zijn zo samengesteld, dat de onderdelen afzonderlijk, maar ook in combinatie te volgen zijn. Via het inschrijfformulier op de website www.triathlonholten.nl is dat zeer eenvoudig aan te geven’, vertelt Anita Brinks, bestuurslid van Stichting Triathlon Holten. De ervaren trainers zullen de deelnemers van de clinic optimaal voorbereiden voor de Triathlon Holten. ‘De wissel, start en nog veel meer andere triathlon specifieke onderdelen komen aan bod.
Starten met fietsclinics
Op vrijdag 27 maart staat de eerste fietsclinic op het programma. Daar starten de deelnemers met basisbeginselen zoals het afstellen van de fiets en de helm. ‘Dat lijkt misschien vanzelfsprekend maar is erg belangrijk om mee te beginnen’. Op 3 april wordt de fiets echt beklommen en worden deelnemers in verschillende groepen voorbereid op het fietsonderdeel van de Triathlon Holten. De looptrainingen, zowel geschikt voor beginnende als gevorderde lopers, beginnen op maandag 30 maart. ‘De looptraining heeft mij vorig jaar echt geholpen! Daardoor heb ik een nieuw persoonlijk record kunnen neerzetten. Dit is een echte aanrader voor iedereen’, aldus Hans Stokvis uit Hellendoorn (deelnemer Triathlon Holten 2019). De zwemtrainingen, starten dit jaar in een vast schema van 6 trainingen, op woensdag 6 mei in zwembad Twenhaarsveld.
Clinics voor de jeugd steeds populairder
De jeugdclinics, voor sporters van 8 t/m 15 jaar, worden verzorgd door trainers van Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld. Het programma begint op dinsdag 12 mei en bestaat uit vier trainingen en een parcoursverkenning. ‘Ondanks dat het aantal plaatsen dit jaar is uitgebreid, stroomt de inschrijving snel vol. De triathlonsport lijkt steeds populairder onder jongeren’!
Triathlon Holten
De Triathlon Holten is een evenement voor top- en breedtesport. Internationale topatleten strijden in een Premium European Cup. Ervaren recreanten gaan voor de podiumplaatsen in de algemene rangschikking en Holtenaren strijden voor het Holtens kampioenschap. Anderen moeten het uiterste uit zichzelf halen om de finish op het uitdagende parcours te halen. De Triathlon Holten vindt plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni. Voor meer informatie en inschrijving ga naar www.triathlonholten.nl


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Klaarstomen voor de 36e editie Triathlon Holten verscheen eerst op Salland TV.