Lentekleding ruilen met Rok ’n’ Ruil

Kledingruil is hip en happening. Al zeker tien jaar lang worden ruilparty’s georganiseerd op honderden plaatsen in het land, en een veelvoud daarvan over de grenzen. Want waar je ook woont, iedereen heeft wel eens een wat-zal-ik-vandaag-eens-aantrekken moment, staande voor een uitpuilende klerenkast. Een kast vol kleren die er nog heel goed uitzien, maar eigenlijk nooit meer gedragen worden. Olst doet mee met deze trend.
Spelregels
Sinds Twee jaar organiseert Olst in Transitie ook kledingruilmiddagen: Rok ’n Ruil. Kleding van zowel vrouwen, mannen als kinderen kan geruild worden. Behalve broeken, jurken, rokken, shirts en blouses, zijn ook sjaals, tassen en schoenen welkom. De kleding moet wel heel en schoon zijn. De kleding kan bij aankomst opgehangen worden op daarvoor besckikbare hangrekken en tafels. Zo onstaat een heuse kledingwinkel, met dit verschil dat alles hier geruild kan worden en de portemonnee niet open hoeft voor een kledingstuk. Kleding die overblijft kan achtergelaten worden. Deze wordt dan overgenomen door de tweedehands winkel Bij de Buuren.
De entree voorde kledingruil is gratis, maar aangezien er door de organisatie wel zaalhuur betaald moet worden, staat er een pot bij de uitgang voor vrijwillige bijdragen.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Lentekleding ruilen met Rok ’n’ Ruil verscheen eerst op Salland TV.