Na 31 jaar stopt de Oranjerie, buren helpen met nieuwe invulling

Na 31 jaar komt er dan toch een einde aan tijdperk Oranjerie in Wijhe, het levenswerk van Tonny en Willy Geerts. Na het besluit om na de coronaperiode toch te verbouwen, overleed vorig jaar plotseling café-eigenaar Tonny Geerts, de oprichter en drijvende kracht van de zaak.

Willy Geerts neemt even tijd om te gaan zitten. “Na het overlijden van mijn man heb ik in overleg met mijn kinderen besloten ermee te stoppen. Ik had het er er al eens met mijn man over gehad en het plan was om dit samen eind van dit jaar te doen maar het ging allemaal zo snel. “We deden dit samen en hij wordt gemist door ons, maar ook door velen uit het dorp. Het is altijd moeilijk om een beslissing te nemen om iets achter te laten waar je met z’n allen veel tijd en energie in hebt gestoken, maar het is fijn om te horen dat er een mooie nieuwe invulling aan het pand wordt gegeven.

Nieuwe invulling door de burenWe hebben samen met de buren overlegd. Ellen Schulten van “Bij Schulten” wilde graag uitbreiden. Het café gedeelte zal onderdeel gaan worden van haar winkel. De snackbar zat voortgezet worden door Kevin Visser en Kimberly Holterman van “Het Praothuus”.

De naam gaat wel veranderen. Willy laat dat aan de nieuwe eigenaren over. Al blijft het in het dorp vast nog even klinken: “Ik ga even naar de O hoor! ”

Vertrouwde recepten
Wat gaan de mensen missen, behalve de trouwe eigenaren, vragen we aan Willy. Daarop antwoordt ze resoluut: “De huisgemaakte gehaktbal, gemaakt door vaste medewerkster Annie. Die stopt er ook mee, dus het recept hiervan zal daardoor altijd geheim blijven. Wat wel meegaat, is het recept voor de eierbal, die gaat mee naar Kimberly van “Het Proathuus”

Het is ook mooi dat er een afscheidsreceptie wordt gehouden waar iedereen nog een laatste keer bij elkaar kan komen en herinneringen kan ophalen. Willy wil liever niet op de foto en ze had er het liefst minder ruchtbaarheid aan gegeven. Maar ze vindt het voor de trouwe klanten wel belangrijk dat ze nog afscheid kunnen nemen van de vertrouwde plek. Zelf gaat ze binnenkort verhuizen en gaat maar gewoon zien wat er op haar afkomt. Er zijn nog geen plannen. “We zien het allemaal wel, eerst maar even niks, ” besluit ze.

31 maart is de laatste dag. Zondag 2 april is er een afscheidsreceptie. Tussen 15.00 en 19.00 is iedereen welkom voor een laatste frietje bij de Oranjerie en een borrel om op te proosten.