Omwonenden staan niet te springen om binnendoorweg te realiseren vanaf viaduct Heino

Enkele bestuursleden van de Ondernemersvereniging Lemelerveld, vinden dat de wegverbinding tussen Lemelerveld en Zwolle via Heino verbeterd kan worden. Ze dragen namens vijftien lokale bedrijven een alternatief aan voor de geplande aanpak van de N35. Volgens hen zou dit alternatief het werkverkeer sneller ter plekke doen zijn en de verkeersveiligheid in Heino verbeteren.

De ondernemers stellen voor om vlak vóór Heino het mogelijk te maken de N35 al op te kunnen door middel van een oprit en een afrit bij het viaduct aan de oostkant. Dit zou vertraagd werkverkeer in Heino verminderen en de verkeersveiligheid verbeteren. Een parallelweg bij dit punt zou ook als alternatief kunnen dienen, maar de ondernemers vinden hun voorstel de simpelste en goedkoopste optie.

“De weg is er gewoonweg niet geschikt voor, er gaat al genoeg zwaar verkeer over deze weg, de fietsers hebben er dan teveel last van, vertelt een verontruste inwoner die in het buitengebied tussen Heino en Lemelerveld woont.

Een andere inwoner die direct woonachtig is aan de Lemelerveldseweg is al jaren bekend met deze drukke weg, waar het verkeer doordendert in plaats zich te houden aan de 60 km per uur. Hij laat Salland1 weten dat er jaren terug al een informatieavond is geweest, georganiseerd door de Gemeente Dalfsen, Rijkswaterstaat en Burgerbelangen Raalte. “Destijds was er de wens om de N348 te voorzien van een tweetal opritten. Er is uiteindelijk een oprit bij Lemelerveld gerealiseerd, en eentje bij het nieuwe industrieterrein aldaar, maar nu willen ze ook een oprit hier op deze weg, wat duidelijk al een sluiproute is voor vrachtverkeer, want dat gaat nou eenmaal sneller, dat zien wij ook wel. Maar prettig is het niet, vooral niet voor fietsers. Die fietspaden hebben wij destijds ook voor elkaar gekregen. Ik vind de plannen van de Lemelerveldse ondernemers daarom geen goed idee, ” aldus de bewoner uit Heino.

Om in Zwolle te komen moet je nu via Dalfsen of door Heino. De route via Raalte is te lang en kruispunt Bos in Raalte is een knelpunt. Het is een feit dat er vlak voor kruispunt Bos al tegen 8.00 uur sprake is lang stilstaand verkeer dat richting Zwolle gaat of afbuigt richting Deventer.

De weg van Lemelerveld naar Zwolle gaat via Heino aan de oostkant onder een viaduct door, waarbij je aan de noordkant via de bebouwde komt bij de oprit naar de N35 uitkomt. Dit is een 30 kilometerzone met enkele verkeersdrempels, wegversmallingen en een rotonde, waar het auto’s en fietsers samenkomen.

De initiatiefnemers uit Lemelerveld hebben wij gevraagd de ideeën toe te lichten. Zij hebben hieraan geen gehoor gegeven.