Özcan Akyol brengt nachtelijke ode aan minibibliotheken

Het was een bijzondere gewaarwording voor de beheerders van verschillende minibibliotheken, verspreid over heel Nederland. Zij troffen vanochtend in alle vroegte niemand minder dan Özcan Akyol aan in hun voortuin. De schrijver en tv-presentator kwam bovendien niet met lege handen.

Aanstaande zondag (9 april) begint op NPO 2 het nieuwe seizoen van Eus’ Boekenclub, het boekenprogramma dat sinds 2021 wordt gemaakt door de NTR. Elke aflevering van de nieuwe reeks wordt afgetrapt met een ode aan de minibieb. “Minibiebs vormen een prachtige manier om de liefde voor het lezen te vieren en – misschien wel belangrijker nog – te delen. Eigenlijk precies wat we met ons programma ook willen doen”, aldus Eus.

Daarom reisde hij vanochtend (donderdag) in alle vroegte door heel Nederland om de beheerders van bijzondere minibiebs te verrassen. Van Amsterdam tot Twello en van Nederhorst Den Berg tot Deventer, de thuisbasis van Eus en Eus’ Boekenclub. In alle bezochte minibiebs plaatste de schrijver en tv-presentator een aantal boeken die in zijn programma worden besproken door de gasten. Onder wie dichters, (onbekende) schrijvers, verzamelaars en politici.

Eus: “Ik kon uiteraard vanochtend niet overal tegelijk zijn, maar wilde ook voorkomen dat het een onpersoonlijk bezoek zou worden. Juist het persoonlijke karakter is immers een van de krachten achter de minibibliotheken. Gelukkig hebben we daar iets op kunnen bedenken”.

https://youtu.be/nMgkgwNgBaI