Plafond stortte in bij Restaurant Cigköftem in Deventer, flink schrikken!

Afgelopen dinsdag ging het goed mis in bij restaurant Cigköftem aan de Nieuwstraat in Deventer. Na werktijd zakte het plafond van het pand onder gepiep en gekraak in. Het was even flink schrikken voor eigenaar Hasan Uzun en zijn personeel.  “De exacte oorzaak is helaas nog niet bekend, hier wordt nog onderoek naar gedaan, ” aldus Hasan. Eén van de medewerkers loopt bij het horen van het geluid direct naar buiten. Twee dagen later is de schade nog goed zichtbaar. Het restaurant is nu gesloten maar Hasan hoopt snel weer open te kunnen.

Sloopwerkzaamheden op verdieping

Volgens de gemeente Deventer is de inzakking gevolg van sloopwerkzaamheden die op de verdieping – waar ook materialen lagen – werden uitgevoerd. Een constructeur van de gemeente is bij het pand langs geweest. ,,Het systeemplafond met gipsplaten is deels naar beneden gekomen”, reageert woordvoerder Anna Jongman. Dat gebeurde dinsdagavond, toen ook de brandweer ter plaatse kwam, en ’s nachts. In de avond is het gas, water en de elektra afgesloten.

Veiligheid voor pand en omwonenden

De veiligheid van het pand wordt bepaald aan de hand van constructief onderzoek. In deze casus heeft de gemeente Deventer (bouw en woningtoezicht) hierover uitgebreid overleg met de diverse partijen (ingehuurd door de eigenaar).

Het voorste deel van het pand is afgesloten, het achterste deel is volgens Jongman al wel vrijgegeven. Volgens haar is de hoofddraagconstructie van het pand nog intact. De bouwwerkzaamheden, waar een vergunning voor is verleend, hebben volgens haar geen invloed op de constructies van naastgelegen panden. Volgens woordvoerder Anna Jongman van Gemeente Deventer mag er in oude panden verbouwd worden in overeenstemming met deze omgevingsvergunning. Een van de omwonenden heeft even bij de brandweer geïnformeerd of ze veilig naar huis kon, dit was het geval. De gemeente geeft aan dat omwonenden die bezorgd zijn zich kunnen melden.