Rijtour IJsselland zamelt geld in voor Rode Kruis

De derde editie van de Rode Kruis Rijtour IJsselland staat gepland op 7 juni a.s. Een tour van zo’n tweehonderd kilometer door Overijssel en over de Veluwe. De opbrengst gaat naar noodhulpactiviteiten die geboden worden vanuit Rode Kruis district IJsselland. Aanmelden kan via rodekruisrijtourijsselland.nl

De opbrengst van vorig jaar is besteed aan een noodverzorgingsunit. Daarmee kan het Rode Kruis IJsselland in noodsituaties mensen voorzien van eten en drinken. Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland: “Dit jaar willen we die uitbreiden met meer voorzieningen voor basisbehoeften, zoals een watertank, stretchers, oplaadpunten voor mobiele telefoons en persoonlijke verzorgingspakketten. Bijvoorbeeld voor mensen op de vlucht, voor mensen die vanwege een (natuur)ramp geëvacueerd moeten worden en voor hulpverleners om even bij te tanken. Met deze uitbreidingen kan de noodverzorgingsunit ook bijvoorbeeld ingezet worden ter ondersteuning bij Humanitaire Service Points”.

EHBO en Goed Voorbereid

Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor het bieden van workshops EHBO en Eerste Hulp aan Kinderen “We willen onze kennis ook verspreiden onder mensen die minder geld hebben om een cursus te volgen. Ook voor hen willen we levensreddende vaardigheden onder handbereik brengen. Denk aan mensen in de bijstand, asielzoekers, studenten of jongeren.”

Ten slotte gaat geld naar het programma Goed Voorbereid van het Rode Kruis IJsselland. “Met workshops en het aanleren van vaardigheden helpen we kwetsbare mensen zich voorbereiden op een noodsituatie. Bovendien vergroten we zo hun sociaal netwerk. De afgelopen jaren hebben wel aangetoond hoe belangrijk zo’n netwerk is.”

Rijtour IJsselland door Overijssel en over de Veluwe

De derde editie van Rode Kruis Rijtour IJsselland vindt plaats op woensdag 7 juni a.s. en start bij Havezathe Den Alerdinck te Laag Zuthem. Deze start- en finishplaats vormt het hart van de routes. De rijtour wordt verreden op de openbare weg en iedereen kan meedoen. “Het gaat niet om snelheid, maar om het volgen van de juiste route met onderweg leuke opdrachten”, zegt Spil, “We regelen alles tot in de puntjes voor onze deelnemers. Zij steunen het Rode Kruis, dan willen wij hen op onze beurt een mooie dag bezorgen”.

De afgelopen jaren was er een grote diversiteit aan auto’s te zien tijdens de rijtour. “Het belooft ook dit jaar weer een lust voor het oog te worden voor autofanaten. Morgans, Lagonda’s, Bentleys, een Rolls Royce uit 1926; je ziet het allemaal voorbijkomen!”. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in om van de rijtour een succes te maken.

Burgemeester Peter Snijders

In het Comité van Aanbeveling heeft Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Zwolle zitting genomen voor de 2023 editie. “Met de rijtour zorgt het Rode Kruis voor een aansprekend en verbindend evenement in de regio waaraan veel mensen plezier beleven. Ik zelf kan zeker genieten van zo’n tocht. Een rally die zeven afdelingen en zo’n 500 vrijwilligers samenbrengt om al dat mooie en onmisbare werk met elkaar te kunnen blijven verzetten. Van harte aanbevolen”.

Klassen

Vanwege verschillende klassen is de rally geschikt voor diverse auto’s en zowel voor beginners als ervaren rallyrijders. Er wordt in drie klassen gereden: een Sportklasse die wordt verreden met een hogere moeilijkheidsgraad in navigeren, een Tourklasse met eenvoudigere navigatie-opdrachten en een Leisure-klasse, voor diegenen die relaxed en rustig een dag willen rondtoeren, zonder puzzelopdrachten en rijderstesten. Deelnamebedrag is 495 euro, dit komt ten goede aan de bovengenoemde activiteiten van het Rode Kruis IJsselland. Aanmelden kan via rodekruisrijtourijsselland.nl

Powered by WPeMatico