Toneelvoorstelling Gestuiter in Pension de Ruiter in De Kuip

Op zondagmiddag 19 maart 2023 is de toneelvoorstelling te zien in Gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate. De voorstelling wordt gedaan door Toneelclub O.C.H. uit Holten. Eigenlijk zouden ze in 2020 al een voorstelling geven in De Kuip, deze kon toen helaas niet doorgaan i.v.m. covid.

Toneelclub O.C.H.

Covid zorgde voor een abrupt afbreken van een grootst theaterspektakel dat in voor bereiding was door de club. Na een 2-tal try-outs was de club klaar voor het grote werk. Het mocht echter niet zo zijn.

Nu 3 jaar later is de toneelclub terug, en hoe. De klucht “De Ruige Ritselaar” van Hub Fober werd in gestudeerd en wordt nu meegenomen op tournee door de regio. De club besloot er de titel “Gestuiter in Pension de Ruiter” aan te hangen dat volgens haar meer recht doet aan het stuk.

In de klucht die zich in 4 bedrijven afspeelt word je meegenomen naar de jaren 80 waar we een kijkje gaan nemen bij Karel en Coba in hun Pension de Ruiter. Ze doen hun uiterste best om goed voor de dag te komen in een wedstrijd die is uitgeschreven om te bepalen wie het beste pension in de buurt heeft.

Ze denken eraan om het pension te verkopen. En dus kan het winnen van de wedstrijd best wel eens van pas komen. Met enige regelmaat krijgen ze bezoek van de controleur. Maar verwachte en onverwachte bezoeken maken het soms bijna onmogelijk om de zaak nog geloofwaardig te blijven runnen, zeker als ook nog eens enkele buurtgenoten tussendoor op het toneel verschijnen.

Hoe zij dit allemaal tot een goed einde hopen te brengen gaat u zien op 19 maart in De Kuip. De Kuip is die dag geopend vanaf 13.30 uur en de voorstelling begint om 14.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels begonnen via de website of in De Kuip. U vindt De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. Meer informatie via www.de-kuip.nl.