Uit Agenda Burgerweeshuis Deventer

1 december, Burgerweeshuis, 19.30 uur Entree € 8.50

Oh Whale (EP Release), Droom dit + Get Jealous (aftershow)

Oh Whale haalt artrock, shoegaze, avant-garde en vuige noise liefdevol en met beleid, maar soms ook zonder, door de gehaktmolen. Deze eenmalige releaseshow staat in het teken van de aankomende EP ‘Scream In Celebration!’.

Foto: Oh Whale

2 december Boogie Nights, Burgerweeshuis, 21.00 uur Entree / € 12,-

De Boogie Nights DJ’s staan garant voor een avond lang los gaan op de verlichte dansvloer. Ze draaien de lekkerste funk, disco en (Neder-)pop platen uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

3 december / (uitverkocht) Prins S. en de Geit – Walhalla, 20.00 uur

Prins S. en de Geit staat voor een mengeling van rap, electronica en pop met poëtische teksten over het (nacht)leven. De act rond excentrieke frontman Scott (Prins S.) gooide hoge ogen op Lowlands, maar nu zijn ze in de intieme clubsetting van Walhalla te bewonderen!

8 december Orange Skyline + Inge Lamboo, Burgerweeshuis 19.30 uur Entree € 17,

Het is even stil geweest rondom de band Orange Skyline, maar ze zijn terug. En hoe! De nieuwe plaat is een topper! De rockband won een Edison Award, speelde op festivals als Concert at Sea, Eurosonic Noorderslag, bij De Wereld Draait Door, en stond in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome.

9 december NDC Showcase, Burgerweeshuis, 19.00 uur

Dit jaar staan de leden van NDC weer te trappelen om het podium van het Burgerweeshuis te betreden. Verwacht een vol gepakte avond met een divers programma. Namelijk van singer-songwriters naar rappers, bandjes en elektronische livesets; alles komt voorbij.

10 december VroegZat, Burgerweeshuis, 19.30 uur (uitverkocht)

VroegZat brengt het nachtleven terug naar de avond! Muzikaal gaat het heen en weer van disco naar pop en van reggae naar rock en van happy naar hiphop en die lekkere dansbare tunes die daar tussen en buiten zitten.

15 december Hackensaw Boys + Jonathan Rhodes, Burgerweeshuis, 20.00 uur, Entree

€ 5,50

Hackensaw Boys speelt traditionele folk- en bluegrassmuziek met een eigentijdse twist. De band geeft een compleet eigen draai aan het ouderwetse genre, door flink wat country, rock ’n’ roll en hillbilly toe te voegen.

16 december Speeldrang met Jesperjesper, From//October en Nelles, Burgerweeshuis, 19.30 uur, Entree €5.00

Tijdens Speeldrang krijgen jonge lokale makers de mogelijkheid om nieuw werk te presenteren, een try-out show te spelen, of voor het eerst voor publiek op te treden. Want allemaal voelen zij een ongelofelijke drang om weer op het podium te staan en te spelen!

17 december How to throw a Christmas Party, Burgerweeshuis, 19.00 uur, Entree €22.00

How to throw a Christmas Party gaat het begrip kerstfeest een buitengewoon originele inkleuring geven. Het is een bonte verzameling van 30 muzikanten, kunstenaars, bouwers, vormgevers en verhalenvertellers, die allemaal iets hebben met het kerstverhaal. Een verhaal met over ongelijkheid, racisme, vluchtelingenproblematiek, tienermoederschap, dictaturen, maar ook de kracht van het kwetsbare, de liefde die overwint, hoop in donkere tijden: het verhaal blijft actueel.

17 december Forms w/ Icicle / Buunshin, Burgerweeshuis, 23.00 uur, Entree €14.00

We are back in Deventer with Forms to celebrate the latest and unfortunately also the last(!) studio album of a true legend: ‘ICICLE presents POST’. ICICLE is recognised as one of the most technically advanced and highly-respected producers in electronic music genre and a beast behind the decks. Expect nothing less than insanely structured beats and massive basslines.

24 december Het Grote Kerstdebakel in VEDILaND, Burgerweeshuis, 23.00 uur, / € 15,50

DJ Turne en Vieze Vedi gaan keihard afzien om je de áller dikste Hip Hop, R&B, House, Bass en álle liedjes die je moeder leuk vindt om de oren te knallen! En ja, er is karaoke.

31 dcember New Years Eve: De Laatste & Eerste Dans, Burgerweeshuis 22.00 uur, Entree €35.00

De Sluwe Vos, Sandrien, DRKNGHTS & more