Uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers

Voor ondernemers die geen machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven om de gemeentelijke heffingen te betalen, gelden normaal gesproken 2 vervaltermijnen. De 1e termijn vervalt op 31 maart, de 2e op 31 mei.
Uitstel eenvoudig aanvragen
Het college heeft besloten ondernemers uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus. Zij kunnen uitstel aanvragen via het aanvraagformulier Uitstel van betaling voor ondernemers. Zo nodig kunnen ondernemers verdere uitstel van betaling krijgen. De uitgestelde betaaltermijn geldt voor alle ondernemers met een inschrijving in de Kamer van Koophandel, die geen machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven.
Voor ondernemers die wel een machtiging hebben afgegeven, geldt een betalingsregeling in 10 termijnen. Als dit nu tot problemen leidt, kunnen ook deze ondernemers verder uitstel van betaling aanvragen.
Meer informatie voor ondernemersHeeft u als ondernemer vragen over de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus? Kijk dan op www.raalte.nl/informatie-voor-ondernemers. Daar vindt u een overzicht van verschillende instanties waar u terechtkunt voor informatie, hulp en financiële steun.
InwonersVoor inwoners is het ook mogelijk om uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen aan te vragen. Ook kan er een betalingsregeling getroffen worden. Dit is een standaardprocedure. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.raalte.nl/belasting-betalingsregeling.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Uitstel van betaling voor gemeentelijke heffingen voor ondernemers verscheen eerst op Salland TV.