Voorlopige uitslag Provinciale Statenverkiezing 2023 bekend

Woensdag 15 maart stond in het teken van de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. De stembussen zijn inmiddels gesloten en alle stemmen uit de gemeente Raalte voor de Provinciale Staten zijn geteld op partijniveau.

Voorlopige uitslag bekend

Van alle stemgerechtigden in de gemeente Raalte heeft 71,87% gestemd. Bij de vorige Provinciale Statenverkiezing in 2019 was dit 59,38%. De voorlopige uitslag op lijstniveau van de Provinciale Statenverkiezing is als volgt:

Uitslag waterschapsverkiezing

Van de gemeente Raalte is geen voorlopige uitslag bekend van de waterschapsverkiezing. De definitieve uitslag op kandidaatsniveau wordt donderdag 16 maart na de centrale telling bekendgemaakt.

Definitieve uitslag op kandidaatsniveau

Op donderdag 16 maart vindt de centrale telling plaats. Dat is vanaf 9.00 uur in sporthal Hoogerheyne in Heino. In deze telling worden de stemmen op kandidaatsniveau geteld. De processen-verbaal van de uitslag in onze gemeente worden een dag na de telling aan de provincie en aan de waterschappen overhandigd. Daar is een centraal stembureau ingericht, dat alle stemmen in de provincie of het waterschap samenbrengt en de uitslag vaststelt.