Wie wil Boerderij Strunk kopen van de Gemeente Raalte?

Boerderij Strunk in Raalte wordt binnenkort te koop aangeboden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In april 2022 sprak de ruime meerderheid van de fracties uit de gemeenteraad haar voorkeur al uit voor verkoop van de boerderij.

De boerderij en de bijgebouwen liggen op twee kavels. Omdat het college het belangrijk vindt om de culturele waarde van de boerderij te behouden, worden de kavels als één geheel verkocht. Dat gebeurt ook in overleg met het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel.

Cultureel erfgoed

Door het geheel in één koop aan te bieden zonder de mogelijkheid om extra woningen bij te bouwen, wil de gemeente voorkomen dat de boerderij ingesloten wordt door nieuwbouw. Daarnaast blijft op deze manier het unieke karakter van de boerderij als cultureel erfgoed behouden.

Biedingen

Potentiële kopers kunnen binnen vier weken na de start van de verkoop hun bod (in gesloten envelop) kenbaar maken. De verkopend makelaar is HanninkJorink Bedrijfsmakelaars uit Raalte. De makelaar verzorgt de promotie via zijn gebruikelijke verkoopkanalen, waaronder Funda.

Powered by WPeMatico