Zorgen om Coronavirus in Salland

Door de “normale”griep epidemie in ons land in combinatie met het oprukkende Coronavirus die in Duitsland is aangetroffen maken veel mensen zich toch zorgen. Zorgverleners zijn wel op hun hoedde maar manen ook tot kalmte.

De symptomen van het coronavirus (COVID-19) zijn meestal luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en hoge koorts. Daarnaast kunnen spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn optreden.

Niet iedereen voelt zich echt doodziek. Van de bekende gevallen van besmetting heeft zo’n 17 procent ernstige tot zeer ernstige klachten. In maar 2 procent van alle gevallen is de ziekte dodelijk. Er overlijden met name ouderen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten, er zijn wel enkele ook jonge, gezonde slachtoffers gevallen.

De kans dat het om een “normale” griep gaat is vele malen groter. Wel is het belangrijk om goed na te gaan of u in contact kan zijn geweest met iemand die besmet kan zijn. Als u vragen heeft kunt u het beste bellen met uw huisarts of in uitzonderlijke gevallen van 17:00 tot 08:00 met de huisartsenpost in Deventer op 0570 – 501777 aldus een medewerker.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl