11 december nieuwe dienstregeling Vechtdallijnen

Met ingang van zondag 11 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor de Vechtdallijnen Emmen-Zwolle en Almelo-Hardenberg. De vertrek- en aankomsttijden veranderen. Hiermee komt een grote wens van reizigers in vervulling; een ruimere overstap in Zwolle op de Intercity-treinen naar de Randstad. Reizigers kunnen de wijzigingen raadplegen via vechtdallijnen.nl/dienstregeling.

Veranderingen Emmen-Zwolle
Doorgaande reizigers van Emmen-Zwolle naar de Randstad hadden de grote wens om de overstaptijd in Zwolle te verbeteren. Die wens komt vanaf 11 december in vervulling. De overstaptijd op de treinen van/naar Schiphol gaat van 5 naar 8 minuten. Van/naar Utrecht van 8 naar 11 minuten. De ruimere overstaptijd is het resultaat van goed overleg tussen Arriva en NS. In overleg met NS is gekeken naar de volgorde van binnenkomst van de treinen in Zwolle. Door die te wijzigen kon de ruimere overstaptijd gerealiseerd worden. Reizigers van Emmen-Zwolle van/naar Groningen hebben als gevolg hiervan een kortere overstap. Hier gaat de overstaptijd van 7 naar 6 minuten.

De stop- en sneltreinen van Zwolle naar Emmen vertrekken 1 minuut later uit Zwolle. dat geldt niet voor de treinen van 7.20, 7.50 en 8.20 uur uit Zwolle; die vertrekken juist 2 minuten eerder. Op werkdagen wijzigt bij de spitstrein van Coevorden naar Zwolle de vertrektijd te Dalfsen: de eerste 3 ritten vertrekken een minuutje eerder, de overige ritten 3 minuten later.

Veranderingen Almelo-Hardenberg
De treinen van Hardenberg richting Almelo vertrekken in Vroomshoop, Daarlerveen en Vriezenveen in de nieuwe dienstregeling 2 minuten eerder. De aankomsttijd in Almelo is daardoor ook 2 minuten eerder. De zogenaamde keertijd van de treinen in Almelo is met ingang van de nieuwe dienstregeling 5 minuten (voorheen 3 minuten). Hierdoor ontstaat er meer tijd voor het uit- en instapproces.

Arriva rijdt in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe de Vechtdallijnen.

Het bericht 11 december nieuwe dienstregeling Vechtdallijnen verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV