Besluitvorming afschaffen betaald parkeren in gemeente Raalte komt in de decemberraad

Foto van mensen die een parkeerkaartje kopen bij een parkeerautomaat op het Schutsplein. Achtergrond: er is ruzie over de parkeerboetes in Hoogeveen. 40 km

Als de raad van de gemeente Raalte eind december instemt met het collegevoorstel om het betaald parkeren af te schaffen, gaat de nieuwe situatie volgens planning in op maandag 3 april 2017. Deze maanden zijn nodig om de regulering van het parkeren te regelen. In de nieuwe situatie gebeurt dit met blauwe zones. De indeling daarvan is nog in ontwikkeling. Daarnaast moeten er nog keuzes gemaakt worden ten aanzien van het parkeerregime in de parkeergarage en de wijze waarop vergunninghouders een plek krijgen. Het is de gezamenlijke wens van gemeente en ondernemers om alles goed te regelen en zorgvuldig uit te werken. Hiervoor moeten verkeersbesluiten genomen worden en verordeningen aangepast. Deze procedures duren ongeveer 2 maanden en kunnen eind januari in gang gezet worden. In januari 2017 organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst waar voor alle inwoners van Raalte de gelegenheid is om vragen te stellen.

Het bericht Besluitvorming afschaffen betaald parkeren in gemeente Raalte komt in de decemberraad verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV