Carinova woonzorg en NL Doet..

Op 15 en 16 maart a.s. neemt Carinova Woonzorg deel aan NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd en financieel ondersteund door het Oranje Fonds. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In de 2018 editie waren 375.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.800 klussen, een recordaantal.

Diverse vrijwilligers zetten zich tijdens NL Doet in voor maatschappelijke organisaties zoals Carinova. Zij kunnen klussen uitvoeren waar net wat meer tijd, middelen en handen voor nodig zijn dan de organisatie gewoonlijk beschikbaar heeft. De uitvoering van NL Doet wordt naast de bijdrage van het Oranjefonds mede mogelijk gemaakt door de Carinova Vrienden van Stichtingen.

Bij Carinova zijn ruim 240 vrijwilligers bereid de handen uit de mouwen te steken. Zo nemen o.a. P&O opleidingscentrum Marechaussee, ROC Aventus Deventer en Hogeschool Saxion samen met de directie van Carinova deel aan activiteiten op woonzorglocatie Sint Jozef. Op woonzorglocatie De Hartkamp in Raalte kan Carinova rekenen op de scholen Landstede en Carmel College, het filiaal van Dirk van de Broek en gemeente belangen Raalte. De Capellenborg uit Wijhe gaat aan de slag op woonzorglocatie Het Averbergen in Olst. Menzis neemt deel aan activiteiten van woonzorglocatie de Diessenplas in Holten. De CDA fractie Deventer vervult tenslotte wensen op woonzorglocatie Graaf Florishof in Deventer.

Op bijna alle locaties worden terrassen en balkons schoongemaakt en opgefleurd. Bloembakken worden gevuld en waar nodig wordt onderhoud gepleegd. Andere woonzorglocaties kiezen voor hun bewonersactiviteiten zoals bijvoorbeeld de Diessenplas in Holten met een gezichtsbehandeling en manicure behandeling.

Alle klussen zijn aangemeld bij http://www.nldoet.nl. Al met al is het een goedgevuld programma met diversiteit aan mensen en klussen. Het maatschappelijke aspect: verbinding tussen mensen komt hiermee goed tot zijn recht. We hopen dat de mensen die meedoen zo positief zijn dat ze volgend jaar weer mee willen doen aan NL Doet of wie weet in de gelegenheid zijn vaker vrijwilligerswerk te doen.

Het bericht Carinova woonzorg en NL Doet.. verscheen eerst op Salland TV.