De Marken en Present onderstrepen de samenwerking door ondertekening van een convenant.

Op 29 mei ondertekenden Irene de Negro, directeur bestuurder van de Marken en Frits Schutte, bestuurslid Present Deventer, een samenwerkingsconvenant. Met deze ondertekening bevestigt de Marken dat ze de komende jaren graag gezamenlijk met Present optrekt, op het gebied van verbeteren van de leefbaarheid en sociale duurzaamheid van de buurt en de wijk.

Woonstichting De Marken is al decennia actief als woondienstverlener in het landelijke gebied van de gemeente Deventer. De Marken is een zelfstandige, kleine verhuurder in het buitengebied van de gemeente Deventer (Bathmen, Diepenveen, Lettele, Okkenbroek en Schalkhaar), waar ze zo’n 1.000 wooneenheden verhuren. Mede door de kleinschaligheid en een eigen technische dienst, is er goed direct contact met haar huurders. Ze kennen dan ook een hoge klanttevredenheid, aldus de Negro.

In sommige gevallen komt het voor dat een huurder van de Marken via zijn of haar hulpverlener een beroep doet op de vrijwillige inzet van Present. De eenmalige groepsinzet kan dan net hèt verschil maken voor de huurder. Zo weten de Marken en Present elkaar te vinden, wanneer dat nodig is.
De collega’s van de Marken zullen zich ook in 2017 weer als team inzetten via Present projecten en dragen zo ook zelf direct bij aan de beweging van Present, er zijn voor elkaar.

Fijn samenwerken dus tussen Present en de Marken. Een samenwerking die nu ook nog eens formeel is bevestigd.