De Raalter voorleeskampioenen 2017 zijn bekend

Afgelopen woensdag 1 februari was het zover: de Bibliotheek Salland organiseerde de voorleeskampioenschappen van de gemeente Raalte. De wedstrijd werd gehouden in KBS de Linderte. Ook dit jaar was de wedstrijd over twee dagdelen verdeeld omdat weer veel basisscholen uit de gemeente zich hebben aangemeld. Dit jaar waren er zestien schoolkampioenen die streden om de titel Raalter Voorleeskampioen 2017. Twee van hen zijn nu door naar de regionale ronde.

De gelukkigen zijn:
Noah Schotman van de Dolfijn in Heino
Elena Grootenhuis van de Linderte in Raalte

De zestien deelnemers waren afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorrondes, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mochten zelf bepalen uit welk kinderboek ze zouden voorlezen. Ter voorbereiding konden de voorlezers deelnemen aan een Workshop Voorlezen die werd gegeven door Sandra Oosterveen, docent Nederlands.

Jury
De juryleden hadden het net als ieder jaar weer zeer moeilijk. Er wordt gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De juryleden waren dit jaar: Annet Ellenbroek, Anneke Grit, Sandra Oosterveen en Lidy Holtmaat.

Supporters
De supporters waren er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken hebben zij hun kampioen zo goed mogelijk aangemoedigd.

Regionale ronde
De winnaars gaan door naar de Regionale Voorleesronde op 1 maart in het Holstohus te Olst. Hierna volgt een provinciale finale en tot slot de landelijke finale.

 

Het bericht De Raalter voorleeskampioenen 2017 zijn bekend verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV