Eerste woning verduurzaamd met nieuwe Energiebespaarlening Overijssel

De verduurzaming van de eerste woning met een Energiebespaarlening Overijssel is afgerond. Het gaat om de woning van de familie Workel aan het Rauwland in Delden. Gedeputeerde Erik Lievers van de provincie Overijssel en bestuurslid Ernst Jan Boers van het Nationaal Energiebespaarfonds gingen vanmiddag het resultaat bekijken. Zij overhandigden aan de familie Workel een certificaat, en een bos bloemen.

Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa: “Veel mensen willen hun woning energiezuinig maken, maar hikken aan tegen de kosten. Een lening tegen een lage rente kan uitkomst bieden. De investering in de woning kan worden terugverdiend doordat de energielasten direct dalen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. En uiteraard dragen de investeringen bij aan onze doelstelling van 20% nieuwe energie in 2023.”
Aantrekkelijke rente

De Energiebespaarlening is beschikbaar voor huiseigenaren die hun woning energiezuinig willen maken. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. De lening biedt een aantrekkelijk rentetarief. Doordat de provincie het fonds subsidieert krijgen inwoners van Overijssel daarbovenop een extra rentekorting van 0,5 tot 0,9 procent. De hoogte van de extra korting is afhankelijk van het individuele leenbedrag en de looptijd van de lening.
Bestuurslid Ernst Jan Boers van het Nationaal Energiebespaarfonds: “De samenwerking met de provincie Overijssel werpt zijn vruchten af. Inmiddels zijn in een paar maanden tijd al meer dan 300 leningen aangevraagd. Ik heb begrepen dat andere provincies geïnteresseerd zijn in de Overijsselse aanpak.”
Het Nationaal Energiebespaarfonds kent een totaalbudget van 300 miljoen euro voor heel Nederland. Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. Rente en aflossing stromen terug in het fonds, zodat in de toekomst nieuwe leningen kunnen worden verstrekt aan woningeigenaren.
De Energiebespaarlening Overijssel is de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening van de provincie Overijssel. De veertig miljoen euro die voor deze lening beschikbaar was, was in 2015 op. Meer dan 4.000 huishoudens

Het bericht Eerste woning verduurzaamd met nieuwe Energiebespaarlening Overijssel verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV