Feest op nieuw kunstgras ABS, DSC, Helios en Colmschate ’33

Het is feest bij de voetbalverenigingen ABS Bathmen, DSC Diepenveen, Helios en Colmschate ’33. Ze kunnen vanaf deze competitie gebruikmaken van een kunstgras voetbalveld. Zij kunnen er weer 30 jaar tegen. Bij DSC Diepenveen is het bestaande kunstgras voetbalveld gerenoveerd, de club beschikt nu over 2 kunstgras velden. De verenigingen zijn trots op hun nieuwe velden en gaan dat vieren met hun leden, de buurt en de gemeente.

Wethouder Liesbeth Grijsen: ”De gemeente stimuleert graag sport en beweging en deze nieuwe velden bieden meer mogelijkheden om te sporten. Dat kunstgrasvelden intensiever gebruikt worden draagt bij aan een betere conditie en gezondheid!” De verenigingen kregen een basispakket voor een compleet kunstgras veld, aangepast aan de behoefte per vereniging. Extra wensen konden betaald worden door zelfwerkzaamheden.

Verenigingen en gemeente investeren samen in extra sportmogelijkheden voor de komende 30 jaar. De verenigingen betalen in de huur een bijdrage voor het vervangen toplaag van het kunstgrasveld na 15 jaar. De kunstgrasvelden zijn tijdens de zomerstop aangelegd, toen het voetbalseizoen stil lag. Ze moeten 19 september gereed zijn omdat dan de competitie weer start.

 

Het bericht Feest op nieuw kunstgras ABS, DSC, Helios en Colmschate ’33 verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV