Fietsers in Olst hebben een streepje voor

Op dinsdagavond 21 februari hield de gemeente Olst-Wijhe een open bijeenkomst in het Holstohus, waar belangstellenden het concept van het fietsplan konden bekijken. 

In het Holstohus kon men kennis nemen van het Fietsplan Olst

Het plan heeft als doel het fietsen en fietsroutes via de Ter Stegetunnel in Olst te bevorderen met herkenbare en veilige fietsroutes van en naar het centrum van Olst, Olst Zuid, Olst Noord, Boskamp en Den Nul.

Het plan biedt veel kansen, vooral nu er veel ontwikkelingen zijn in Olst. 

De participatiegroep Fietsplan Olst en de gemeente hebben samen met een verkeerskundig bureau gekeken hoe deze kansen benut kunnen worden. 

Zo heeft de gemeente Olst-Wijhe al wel besloten om in de toekomst de snelheid op een aantal straten te verlagen, waaronder de drukke Kornet van Limburg Stirumstraat in Olst. Het maximum wordt teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

De Kornet van Limburg Stirumstraat is een belangrijke doorgaande weg voor verschillende soorten verkeer, waaronder fietsers, gemotoriseerd verkeer en vrachtverkeer. 

Wethouder Marcel Blind was blij met de opkomst, maar zei erbij dat er wel nog wat water door de IJssel moet stromen voordat alle aanbevelingen uitgewerkt- en opgepakt zijn. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico