Gemeente polis in Overijssel: gemeentelijke verschillen lopen op tot ruim € 500 per jaar.

Bron: Independer.nl

Mensen met een laag inkomen, een chronische ziekte of een handicap kunnen in 23 van de 25 Overijsselse gemeenten kiezen voor een collectieve verzekering. Kwetsbare inwoners krijgen in 2023 tot €42,46 premiekorting per maand, omdat de gemeente meebetaalt. Wel zijn er lokaal grote verschillen. Dit en meer blijkt uit bureauonderzoek van Independer

Gemeenten met een collectieve zorgverzekering geven in Overijssel gemiddeld maximaal €31,64 korting per maand. Deze tegemoetkoming is niet vanzelfsprekend, want in Kampenn wordt wél een gemeentepolis aangeboden, maar krijgen kwetsbare inwoners géén korting op hun zorgpremie. In Zwolle en  Dalfsen wordt volgend jaar geen collectieve zorgverzekering (meer) aangeboden voor inwoners met een laag inkomen of chronische ziekte. Wel kunnen minima in Zwolle aanspraak maken op een vergoeding voor de zorgkosten. In de gemeente Dalfsen kunnen ze aanspraak maken op een vergoeding voor de aanvullende verzekering.

Veel gemeentepolissen bieden uitgebreide dekking

Minima en chronisch zieken hebben vaak baat bij een zorgverzekering met een betere dekking. Veel Overijsselse gemeenten houden hier rekening mee door een pakket aan te bieden waarin veel zorgkosten worden vergoed.

Zo wordt in 15 van de Overijsselse gemeenten een polis aangeboden die het eigen risico geheel dekt. Ook wordt in 23 van de gemeenten een polis aangeboden die de eigen bijdrage voor medicijnen (uit het GVS) volledig vergoed. Ten slotte is er in 21 gemeenten een vergoeding voor de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen. In 14 van de Overijsselse gemeenten wordt zelfs minimaal 1 polis aangeboden die alle drie de bovenstaande zorgkosten dekt.

Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient

Beste zorgverzekering voor minima in Raalte

Overijsselaars met een maximale zorgtoeslag betalen in 2 gemeenten maximaal €35 per maand voor een zeer uitgebreide zorgverzekering waarin het eigen risico en de eigen bijdrage voor geneesmiddelen en de Wmo gedekt zijn. 

In Raalte zijn minima en chronisch zieken het voordeligst uit voor zo’n uitgebreide  verzekering. Zij betalen omgerekend €21,96 per maand voor een zeer uitgebreide verzekering. De kosten vallen zo laag uit, omdat de gemeente Raalte maandelijks €39,- meebetaalt aan de premie.

De top 5 Overijsselse gemeenten in met de beste collectieve zorgverzekering voor minima en chronisch zieken is hieronder weergeven. 

  1. Raalte: € 21,96 premie per maand (na aftrekken van maximale zorgtoeslag)
  2. Rijssen-Holten: €34,95 premie per maand (na aftrekken van maximale zorgtoeslag)
  3. Zwartewaterland: €37,28 premie per maand (na aftrekken van maximale zorgtoeslag)
  4. Ommen: € 42,78 premie per maand (na aftrekken van maximale zorgtoeslag)
  5. Hardenberg €44,78 premie per maand (na aftrekken van maximale zorgtoeslag)

Ben je benieuwd naar het aanbod in jouw gemeente of de rest van Nederland? Bekijk dan de onderzoekspagina van Independer: https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/onderzoek/tegemoetkoming-zorgpremie-gemeentepolis-grote-verschillen 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico