Hoogste punt bereikt in nieuwbouw Bibliotheek Deventer

Op donderdag 12 oktober bereikte aannemer PHB Deventer het hoogste punt van het nieuwe gebouw voor de bibliotheek aan de Stromarkt in Deventer. Daarom werden de bouwvakkers getrakteerd op het welverdiende, traditionele pannenbier. Karin Barth, projectleider van de nieuwe Bibliotheek Deventer, locatie Centrum, zorgde ervoor dat er bij het bier ook wat te eten was, nadat de vlag in de top was gehesen.

De vlag van de bibliotheek markeert het hoogste punt van 14,5 meter en dat werd op donderdagmiddag gevierd. Medewerkers van de bibliotheek waren erbij om de bouwvakkers te bedanken en met hen te proosten. En om alvast een kijkje te nemen op hun toekomstige werkplek. Medio 2018 zal de nieuwe bibliotheek worden opgeleverd. Daarmee krijgt de Stromarkt zijn oorspronkelijke functie als handelsplaats terug, maar dan als marktplaats van kennis, inzicht, inspiratie en verhalen.

Het bier en de hapjes werden geserveerd in het monumentale deel van de nieuwbouw. “Dit is onderdeel van het oudste stenen huis van Nederland waar ooit de Proost van het Lebuinuskapittel woonde”, vertelt Karin. “Samen met de prachtige, ommuurde Proosdijtuin bood het een veilige ruimte middenin de stad waar men kon schuilen als dat nodig was. In de bibliotheek komt op deze plek de stijlvolle stille studiezaal en de zaal met Deventer Erfgoed, waar de Bibliotheek Deventer en de eeuwenoude Athenaeumbibliotheek elkaar ontmoeten. Dit deel van de bibliotheek gaan wij ‘De Proosdij’ noemen.”

Source: Salland TV