Jacqueline de Dalie nieuwe Oogstkoningin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens een gezellige openingsavond in een bomvolle Sallandse Herberg is Jacqueline de Dalie woensdagavond gekroond tot Oogstkoningin. Samen met Sallandse Boer Stephan Rientjes en hofdames Romee de Dalie en Dieke Koerhuis vertegenwoordigt zij dit jaar het Stöppelhaenefeest.

Jacqueline de Dalie (54) is geboren en getogen op een boerderij in Dedemsvaart. Ze woont al dertig jaar in Raalte, samen met haar man Rob en kinderen Romee (22) en Jur (20). Jacqueline werkte jarenlang in de ouderenzorg, waarvan 26 jaar op de Hartkamp, maar heeft zich omgeschoold en is nu doktersassistente bij huisartsenpraktijk Het Raan.
Stöppelhaene heeft een speciale betekenis voor Jacqueline: “De eerste keer dat ik Stöppelhaene vierde, kreeg ik verkering met Rob. Dat is nu 33 jaar geleden.” Het spreekt dan ook voor zich dat Jacqueline en Rob er elk jaar bij zijn. “Ik vind het een supergezellig feest voor jong en oud en ben heel benieuwd hoe het is om het van een andere kant mee te maken.” Jacqueline gaat het druk krijgen, want als Oogstkoningin is ze bij praktisch alle activiteiten van Stöppelhaene aanwezig. “Ik laat het maar op me afkomen. Ik heb er in ieder geval veel zin in. We gaan er samen weer een mooi feest van maken!”

Hofdames
Jacqueline wordt in haar werkzaamheden bijgestaan door twee hofdames. Dochter Romee en vriendin Dieke gaan overal met Jacqueline mee om haar met raad en daad terzijde te staan.

Romee de Dalie (22) woont al haar hele leven in Raalte. Ze studeert Facility Management in Deventer en gaat na de zomer aan de slag met afstuderen. In het weekend werkt ze in kledingzaak Hype. Ze brengt graag tijd door met haar vriend Pim en haar vriendinnengroep, waar ook Dieke deel van uitmaakt. “De meiden hadden geen idee dat Dieke en ik hofdames zouden worden. We gaan al jaren als vriendengroep naar Stöppelhaene, maar dit jaar moeten ze het zonder ons doen. Ik kijk er erg naar uit om het beste feest van het jaar eens van een heel andere kant te bekijken. Ik vind het heel bijzonder dat ik deze ervaring samen met mijn moeder en vriendin mee mag maken!”

Ook Dieke Koerhuis (22) is geboren en getogen in Raalte. Ze werkt op zorgboerderij De Beumershoek, waar ze kinderen met een beperking begeleidt. Ze woont nog thuis bij haar ouders en zes broers en zussen, maar niemand wist vooraf van haar taak als hofdame. “Ook mijn moeder niet, sorry daarvoor!”
Dieke viert al jaren Stöppelhaene. “Als klein meisje deed ik mee aan de optocht en naarmate ik ouder werd, was ik iedere avond in de tent te vinden. Ik verwacht dat Stoppelhaene dit jaar extra bijzonder is, omdat ik deze positie in mag nemen samen met Romee en Jacqueline. Ik verheug mij hier heel erg op! Laten we er met zijn allen een onvergetelijke Stoppelhaene van maken!”