Laatste Bergkerkconcert van het jaar door Geistliches Consort

Het laatste Bergkerkconcert van het jaar op vrijdagavond 23 december 2022 zal worden verzorgd door het Geistliches Consort en is getiteld “Gottes Sohn ist Mensch geborn“. Het concert wordt een natuurgetrouwe weergave van een Kerst-mis zoals die in de 17e eeuw in Noord-Duitsland werd uitgevoerd.

Het Geistliches Consort is een ensemble bestaand uit jonge professionele musici die zich toeleggen op het uitvoeren van oude muziek uit de Renaissance en de vroege barokperiode, uit de tijd van vòòr Bach en Händel. De afgelopen jaren hebben zij steeds meer van deze geweldige muziek aan hun repertoire weten toe te voegen.

Voor dit speciale Bergkerkconcert is een programma samengesteld in de vorm van een “Kerstmis” zoals die in de 17e eeuw in Noord-Duitsland heeft geklonken. Uitgevoerd wordt onder meer het prachtige ‘Es ist ein Ros entsprungen’ en het monumentale ‘In Dulci Jubilo’ van Michael Praetorius (1571-1621), en ook werken van de bekende componist Heinrich Schütz (1585-1672). Het concert wordt uitgevoerd door vier zangers die worden begeleid op cornet, baroktrombones, regaal, klavecimbel, positieforgel, groot orgel en pauken. Het publiek wordt daarbij ook uitgenodigd om een paar bekende kersthymnen mee te zingen, zoals het “Puer natus in Bethlehem’ en “Vom Himmel Hoch da kom ich her”.

Tickets:
€ 10 per stuk, jongeren tot 27 jaar € 5

Het concert zal ook via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 23 december vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.

Deur open 19.30 | Aanvang concert 20.00 | Speelduur +/- 60 min.

Adres: Bergkerkplein 14, 7411 EN Deventer

In de Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op een aantal vrijdagavonden door het jaar heen en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico