Lettele Huldigt Carlijn Achtereekte

Op zondagmiddag 4 maart vindt in Lettele de huldiging plaats van Carlijn Achtereekte. Zij heeft tijdens de Olympische Winterspelen voor een enorme sensatie gezorgd door goud te winnen op de drie kilometer. Carlijn komt uit Lettele. In aanloop naar dit grote succes heeft Lettele zich een groot fan getoond. Carlijn wil in Lettele gehuldigd worden. En Lettele wil Carlijn zelf huldigen.

Feest van Lettele
Zodra Carlijn goud won, werd in Lettele een kleine commissie gevormd om de huldiging te organiseren. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van voetbalvereniging VV Lettele, Kulturhus De Spil, de evenementencommissie, Plaatselijk Belang en 3 ondersteuners. Al snel meldden zich vrijwilligers aan, kwam er geld, werd contact gelegd met ondernemers die hun steentje zouden kunnen bijdragen. Het hele dorp wordt versierd.

Carlijn heeft via de schaatslessen op de basisschool kennis gemaakt met schaatsen. Letterlijk en figuurlijk door weer en wind heeft zij zich naar olympisch goud weten te schaatsen. Heel veel Lettelenaren steunden Carlijn bij haar wens om ooit olympisch kampioen te worden. Die ambitie heeft ze uitgesproken in een boek over Lettele in 2015. De vriendinnengroep van Carlijn besloot toen om haar te volgen naar de Olympische spelen als ze zich zou kwalificeren. Dat lukte. En toen goud……

Lettele is een klein Sallands dorp in de gemeente Deventer. De bewoners vormen een hechte gemeenschap die op allerlei manieren actief zijn om hun dorp leefbaar te houden. Sport is belangrijk voor Lettele. In en om Kulturhus De Spil kan binnen en buiten worden gesport.

De huldiging wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de gemeente.

Huldigingsprogramma
Wanneer: 4 maart 2018
Locatie: Lettele op het terrein van Kulturhus De Spil aan de Sportweg in Lettele
Tijden:
14.00: terrein open, muziek, eten en drinken beschikbaar
15.00: rondrit door het dorp
16.00: aankomst bij Kulturhus De Spil, aansluitend start het programma op het podium.
Er zullen een aantal sprekers zijn, vanuit gemeente, provincie en dorp.
Er worden beelden van Carlijn getoond, ze zal worden toegezongen, etc.
17.30: afsluiting huldigingsfeest

Source: Salland TV