Lisanne Spanbroek wil door in het CDJA bestuur

Het jongste raadslid van Olst – Wijhe heeft gesolliciteerd naar de functie van Dagelijks Bestuurslid Ledenwerving & Ledenbinding van het landelijke CDJA. Na een selectieprocedure is ze afgelopen woensdag door het Algemeen Bestuur voorgedragen als kandidaat. De jongeren van het CDJA mogen over deze enkelvoudige voordracht stemmen op het congres van 26 & 27 mei in Groningen.

Lisanne is momenteel al actief in dezelfde functie en wil hier graag mee door. Elk jaar wordt de vacature opnieuw opengesteld, ditmaal wordt de termijn opgerekt tot anderhalf jaar. Hierdoor zal zij in november 2018 aftreden en hiermee een van de langstzittende Dagelijks Bestuursleden zijn. Het CDJA is hofleverancier van inhoudelijke punten bij het CDA en heeft een rijke traditie van CDA’ers voortgebracht waaronder Jan Kees de Jager, Jack de Vries, Wim van de Camp, Corien Wortmann, Maxime Verhagen, Ad Koppejan en Mirjam Sterk.

Ledenwerving & ledenbinding waren tot voor kort de zorgenkindjes van het CDJA. Het afgelopen jaar is er veel werk verzet en daarom ziet Lisanne nu de kans om door te pakken. “Ons ledenaantal is ontzettend gegroeid, tegen de prognoses in. Onze afdelingen bloeien weer op en er is veel enthousiasme bij onze leden. Zaak is om dit vast te houden en samen te kijken naar waar kansen liggen.”

Het Dagelijks Bestuur van het CDJA bestaat uit zes leden; Secretaris – Jorden van der Haas (Utrecht), Communicatie & Campagne – Klaas Valkering (Egmond), Politiek & Internationaal – Derek Groot (Heiloo) zijn verzekerd van een plek. Op het congres wordt er naast Lisanne en enkelvoudig voorgedragen Penningmeester – Marc Dorst (Heerde) een nieuwe Voorzitter gekozen. De strijd gaat tussen Ard Warnink (interim Voorzitter & Penningmeester) uit Kampen en Lotte Schipper (oud Internationaal Secretaris) uit Amsterdam.

Het bericht Lisanne Spanbroek wil door in het CDJA bestuur verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV