Drie inwoners van Olst-Wijhe geridderd

Mevrouw A.J. (Annet) van der Veen uit Wijhe
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Annet van der Veen is sinds 1996 actief als vrijwilliger bij IVN, afdeling de Grutto Wijhe-Olst en dan met name als coördinator van de werkgroep Heemtuin ‘Veerman’s Hof IJsselflora’ in Wijhe, ze had een sleutelrol in de totstandkoming van het handbook Heemtuin en organiseert jaarlijks rondleidingen en excursies, sinds 2000 is ze als vrijwilliger actief bij Kanovereniging De Peddelaars in Zwolle en begin 2000 was ze een aantal jaren actief als vrijwilliger bij obs Tellegen in Wijhe.

De heer H.G. (Henk) Harleman uit Boskamp
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Henk Harleman is 37 jaar voorzitter geweest van de Optochtcommissie van Carvavalsvereniging De Weteringzotten Boskamp en is daar nu nog als adviseur aan verbonden. Daarnaast is hij sinds 1999 als vrijwilliger actief voor de Onderhoudscommissie Sportclub Overwetering, sinds 2011 is hij voorzitter van de IJsclub Olst en sinds 2011 is hij lid van de Organisatiecommissie Kerstmarkt en Koningsdag die overging in de Stichting Vrienden Boskampse Willibrordkerk, waarvan hij sinds 2012 voorzitter is en tevens is hij belast met de technische zaken rond de Kerstmarkt en Koningsdag op Boskamp en sinds 2014 is hij leider van de Onderhoudsploeg van de IJssellandroute binnen het Sallandse MTB-netwerk.

De heer R. (Roef) Hillebrand uit Wijhe
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Roef Hillebrand is sinds 1971 actief als vrijwilliger voor de Wijhese Zwemclub (WZC) en was/is hij penningmeester, voorzitter en lid van diverse commissies. Tevens heeft hij het diplomazwemmen opgezet en zwemlessen verzorgd en georganiseerd. Hij was een aantal periodes kerkenraadslid voor de Gereformeerde Kerk in Wijhe en hij was betrokken bij de totstandkoming van de Protestantse Gemeente Wijhe, sinds 2006 is hij voorzitter van de Kantinecommissie van WZC, sinds 2008 bestuurslid van Uitvaartvereniging Eert Uw Doden in Wijhe en bestuurslid van Stichting Uitvaart Beheer Wijhe, vrijwilliger in het kerkelijk centrum ‘t Langhuus in Wijhe en sinds 2014 is hij koster van de Nicolaaskerk in Wijhe.