MKB Doorstart nu ook actief in Overijssel

Op woensdag 5 april 2017 presenteert MKB Doorstart zich in Deventer. De not-for-profit stichting die ondernemers verder helpt kan mede dankzij gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel nu ook in Overijssel aan de slag met een regionaal team van bedrijfskundigen. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de provincie Overijssel.

De bijeenkomst in Deventer is onderdeel van de uitrol in Nederland van Stichting MKB Doorstart: de resultaten die zijn geboekt in de regio’s waar MKB Doorstart al enkele jaren actief is, laten zien dat er grote behoefte is aan een onafhankelijke en objectief verwijzende partij als MKB Doorstart die ondernemers verder helpt. Het gaat inmiddels om meer dan 600 bedrijven met in totaal zo’n 1.600 medewerkers.
Over MKB Doorstart

Een bedrijf dat in de kern gezond is, is bij zijn groeiambities of bij onzekerheden in de bedrijfsvoering goed te helpen als op tijd aan de bel wordt getrokken. Over die ‘vroegsignalering’ heeft MKB Doorstart afspraken met grote landelijke partijen, zoals banken, Kamer van Koophandel en diverse accountantskantoren.
De ‘vraag-achter-de-vraag’ naar boven halen en het ‘warm overdragen’ aan een tweedelijnspartij is de taak van de onafhankelijke en objectieve bedrijfskundigen die voor MKB Doorstart werken. Hij of zij benadert het probleem van alle kanten om de essentie van het probleem én de mogelijke oplossing naar boven te krijgen. Dat kan gaan over financiering, maar ook bedrijfsvoering, coaching of juridische dienstverlening.

In de ‘warme overdracht’ schuilt de grote kracht van MKB Doorstart: vanuit een strikt onafhankelijke positie werkt MKB Doorstart samen met een groot netwerk aan deskundigen op uiteenlopende gebieden: van financiers tot juristen, en van coaches tot bedrijfsadviseurs. Daardoor biedt MKB Doorstart als ‘linking pin’ niet alleen een snelle, maar ook de best passende verbinding tussen hulpvraag en praktische ondersteuning.
Werkwijze
Een ondernemer die geïnteresseerd is in wat MKB Doorstart voor hem of haar kan doen, kan zich aanmelden via www.mkbdoorstart.nl. Binnen twee werkdagen vindt een telefonisch intakegesprek plaats, al snel gevolgd door een quickscangesprek met een van de bedrijfskundigen. Hoe het traject daarna verloopt, is afhankelijk van de analyse in het quickscangesprek: bij MKB Doorstart gaat het om maatwerk in de ondersteuning van ondernemers.