Stichting Vrienden van de Tippe winnaar van Raalter Goudhaentje 2016

Burgemeester Martijn Dadema heeft bekendgemaakt dat de Stichting Vrienden van de Tippe het Goudhaentje 2016 heeft gewonnen. De prijs, bestaande uit een ‘Goudhaentje’, speciaal ontworpen door glaskunstenares Marije Gies uit Raalte en een check van 1000 euro, is volgens de jury toegekend omdat de Stichting Vrienden van de Tippe een prachtig voorbeeld is van inwonersparticipatie. Zij heeft in korte tijd veel vrijwilligers aan zich gebonden en ze heeft veel taken in samenwerking met het Sportbedrijf opgepakt op het gebied van kassa- en kioskwerkzaamheden. Hiermee is de Stichting een inspiratie voor inwonersinitiatieven voor Heino en ook voor omliggende dorpen.

Uit alle kernen zijn veel inzendingen binnengekomen voor nominatie voor het Goudhaentje 2016. De andere twee genomineerde Goudhaentjes waren: Sallandglas dat zich inzet voor snel internet voor het buitengebied en de Avondschool die minder kanshebbenden en kwetsbare inwoners de mogelijkheid biedt zich te ontwikkelen.

Vernieuwd Goudhaentje
Raalte telt heel veel vernieuwende initiatieven die breed gedragen worden door de lokale samenleving en aansluiten bij inwonersparticipatie. Het vernieuwde Goudhaentje is een prijs die ook echt met beide benen in de Raalter samenleving staat. Initiatieven konden op ieder gebied genomineerd worden: cultuur, sport, welzijn, maar ook economie, veiligheid, openbare ruimte.

De jury
De jury bestond uit: Martijn Dadema, Herman Strijtveen (Winnaar Goudhaentje 2015 met MFA De Belte) Harry van Kampen (Raadslid SP), Tineke Jansen (Plaatselijk Belang Lierderholthuis) en Renate Grefelman (Plaatselijk Belang Luttenberg).

Het bericht Stichting Vrienden van de Tippe winnaar van Raalter Goudhaentje 2016 verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV