Nieuwe flitspalen op kruising Amstellaan – Hanzeweg met Snipperlingsdijk gaan aan

Op de kruising van de N344 (Snipperlingsdijk) met de Amstellaan – Hanzeweg gaan in Deventer binnenkort twee flitspalen aan. Deze flitspalen controleren de maximumsnelheid van 50 km per uur èn of voertuigen door rood rijden. Met de controle wordt verwacht dat de veiligheid op deze weg toeneemt.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze twee flitspalen te plaatsen nadat zowel de gemeente Deventer als de politie hebben aangegeven dat de verkeerssituatie op deze drukke kruising niet veilig genoeg is. Er wordt regelmatig te hard gereden en er hebben meerdere ongevallen plaatsgevonden. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Een bestuurder die zowel te hard als door rood rijdt, krijgt twee boetes.  Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Source: Salland TV