Nieuwe studentenwoningen in het Havenkwartier

Studentenhuisvester DUWO start de bouw van zo’n 140 studentenwoningen in het Havenkwartier. De gemeente verkoopt daarvoor grond op de hoek van de Scheepvaartstraat en de Oostzeestraat. De studentenhuisvesting past goed bij de verdere ontwikkeling van het Havenkwartier.  Gemeente en DUWO spraken in 2014 de intentie uit om studentenhuisvesting in het Havenkwartier te realiseren. De verwachting is dat de komst van een flink aantal studenten een belangrijke impuls zijn voor het Havenkwartier en voor Deventer als studentenstad.

Wethouder Frits Rorink: “Op twee fronten is dit een positieve ontwikkeling. Deventer biedt huisvesting aan studenten die hier hun opleiding volgen, de knappe koppen voor onze toekomst. En die studenten zorgen voor nog meer levendigheid in het Havenkwartier.”

Volgens wethouder Jan Jaap Kolkman komen de woningen op het juiste moment. “Het aantal opleidingen in Deventer groeit, en daarmee groeit naar verwachting ook het aantal studenten. De bouw van de studentenwoningen, dicht bij Saxion, is een uitgelezen kans voor Deventer om zich te ontwikkelen als echte studentenstad.”

Source: Salland TV