Provincie Overijssel beloont burgerinitiatieven voor aantrekkelijke binnenstad

Dinsdag7 februari pitchen zeven initiatieven tijdens het Stadscafé XL in DokH20 in Deventer hun idee voor een aantrekkelijke binnenstad voor steden in Overijssel. Aan de drie beste ideeën overhandigt gedeputeerde Monique van Haaf een stadscheque van € 2.500,- en begeleiding van experts voor de daadwerkelijke uitvoer.

Zeven initiatieven voor zeven verschillende steden in de Provincie Overijssel pitchen hun idee. Voor Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen, Oldenzaal en Zwolle. Van innovatieve ideeën, zoals een scanbare sticker op panden die meteen informatie verschaft of een virtual reality bril die je terugbrengt in de tijd, tot een bijzondere garderobe voor het prettig achterlaten van je huisdier of kind tijdens het winkelen. Leegstaande of dichtgespijkerde panden passen niet in het straatbeeld.

Met goede initiatieven van inwoners kunnen binnensteden nog leuker en bruisender worden gemaakt. Van Haaf: “Oplossingen voor bruisende binnensteden, door de bewoners, ondernemers en bezoekers zelf. Daar zijn we naar op zoek en die gaan we samen verder uitwerken. Het is mijn hartenkreet dat zoveel mogelijk mensen meedoen en hun idee inbrengen. Voor dat ene pandje, straatje. Of met een originele aanpak die op meerdere binnensteden toepasbaar is”.