Rijk betaalt mee aan ongelijkvloerse kruising voor knooppunt Raalte N35

Minister Schultz van Haegen betaalt 25 procent van de kosten, met een maximum van 12,5 miljoen euro, voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij knooppunt Raalte. Dit heeft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
Gedeputeerde Staten zijn blij met de rijksbijdrage voor de aanpak van dit gevaarlijke kruispunt in de Rijksweg N35 met de N348 en het spoor in Raalte. “Hiermee laat de minister zien prioriteit te geven aan het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op deze belangrijke verbinding tussen West-Overijssel en Twente. Met deze rijksbijdrage kunnen we de plannen voor de aanpak van dit knooppunt gaan uitvoeren”, meldt gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel.

De kosten voor de aanpak van knooppunt Raalte bedragen ongeveer 50 miljoen euro. De provincie Overijssel en de gemeente Raalte nemen hiervan maximaal 38 miljoen voor hun rekening. Met de 12,5 miljoen euro van het Rijk is de financiering van de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de N35/N348 en het spoor rond. Gedeputeerde Staten verwachten eind dit jaar het ontwerp voor de kruising op hoofdlijnen gereed te hebben en in het eerste kwartaal van 2017 de plannen en de financiering aan Provinciale Staten voor te leggen.
De ongelijkvloerse kruising zorgt ervoor dat het autoverkeer op de N35 en de N348 vlot kan doorrijden en niet meer hoeft te wachten voor verkeerslichten en slagbomen bij het spoor. Ook het fietsverkeer krijgt een veilige, vrij liggende en snelle route onder de N35 en het spoor door.

De aanpak van knooppunt Raalte is onderdeel van de totale verbetering van de rijksweg N35 Zwolle-Almelo. “De ambitie van ons als provincie en de betrokken gemeenten is om de rijksweg N35 om te bouwen tot een autoweg met 2×2 rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen en een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. De aanpak van knooppunt Raalte is een mooie stap voorwaarts in het opheffen van weer een knelpunt op deze rijksweg. Dat is goed voor de economie en bereikbaarheid in deze regio”, aldus gedeputeerde Bert Boerman.

Het bericht Rijk betaalt mee aan ongelijkvloerse kruising voor knooppunt Raalte N35 verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV