Start Taalpunt Heino in de Bibliotheek

Op woensdag 30 november is de feestelijke opening van het Taalpunt in de Bibliotheek in Heino. Arnoud Wierdsma, voorzitter van het Taalpunt, zal het geheel openen en iets vertellen over laaggeletterdheid. Een van de deelneemsters van het Taalpunt zal daarbij ook vertellen over haar eigen ervaring.

Het Taalpunt Heino vormt een onderdeel van de infrastructuur van Taal voor het Leven in de gemeente Raalte. Hierin werken verschillende partijen zoals de gemeente, Landstede onderwijs, Landstede welzijn en de Bibliotheek Salland samen aan de aanpak van laaggeletterdheid.

Als lezen, schrijven, praten niet vanzelfsprekend is
Als inwoner van Heino of omgeving kun je bij het Taalpunt terecht als je op de één of andere manier moeite hebt met lezen, schrijven, spreken of luisteren. Vanaf 30 november houdt coördinator Marie-Jose Nijhuis elke woensdag spreekuur in de Bibliotheek in Heino van 16.30 u. tot 18.00 u. Als je een vraag hebt, kijkt zij samen met jou wat je precies wilt leren, wat daarvoor nodig is en wijst ze je de weg. In de meeste gevallen wordt er een taalvrijwilliger gezocht die jou kan ondersteunen. Ook begeleidt Marie-Jose de taalvrijwilligers in hun vrijwilligerswerk. Er is een speciale collectie van boeken en oefenmaterialen beschikbaar.

Uitnodiging voor de opening
Iedereen is van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn op woensdag 30 november om 16.00 uur in de Bibliotheek in Heino (A. van Sonsbeeckstraat 1). Je kunt dan natuurlijk ook al je vragen stellen of je aanmelden als vrijwilliger.

Het bericht Start Taalpunt Heino in de Bibliotheek verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV