Wegens succes: Dag!enDoen! zoekt meer vrijwilligers

Nadat de informatiestroom over het project Dag!enDoen! in de gemeente Olst-Wijhe op gang kwam is er veel belangstelling voor het project. Steeds meer ouderen maken gebruik van de tablet waarop zij dagelijks kunnen zien wat er voor hen te doen is. Daarom is de organisatie op zoek naar meer MeeDoeners (maatjes)

Dag!enDoen! zorgt ervoor dat ouderen die wat vaker aan activiteiten deel willen nemen hierover via een tablet iedere dag een activiteitenoverzicht over de dag krijgen, zich dezelfde dag nog kunnen aanmelden en met de Dag!enDoen!auto naar deze activiteiten vervoerd worden. De activiteiten worden door vele organisaties in de gemeente aangeboden en door de Dag!enDoen!medewerkers in een overzichtelijk schema gezet. Zo kan men in één oogopslag zien wat er die dag te doen is, en met een druk op de knop meldt men zich aan.

Voor het project is de organisatie nog op zoek naar meeDoeners. Dit zijn mensen die de ouderen de eerste weken helpen bij het gebruik van de tablet (computerkennis is niet nodig) en desgewenst eens meegaan naar een activiteit. Het is leuk vrijwilligerswerk, u maakt deel uit van een gezellig team en de werkzaamheden zijn uit te voeren op een dag/tijd dat het u schikt. Wanneer de oudere de handigheid op de tablet te pakken heeft en begeleiding niet meer nodig is loopt het contact af en kan de meeDoener er voor kiezen een volgende oudere te begeleiden.

Belangstelling om u in te zetten voor Dag!enDoen!? Laat het ons weten via: karin@dagendoen.nl of tel: 06 36157855

Het artikel Wegens succes: Dag!enDoen! zoekt meer vrijwilligers verscheen het eerst op Salland1.