ZomerOndernemer voor vierde keer in Zwolle

Het is zomervakantie in de regio Zwolle. Veel jongeren genieten van een welverdiende vakantie of kiezen ervoor om wat bij te verdienen in de lokale supermarkt. Een aantal ambitieuze jongeren uit de omgeving van Zwolle pakken het anders aan deze zomer. Zij hebben zich opgegeven voor het ondernemersproject ZomerOndernemer en starten tijdens hun zomervakantie een eigen bedrijf.

Het project is afgelopen dinsdag begonnen met een driedaagse training. De jongeren maakten kennis met elkaar en het ondernemerschap. De komende weken zijn ze te gast bij lokale ondernemers en krijgen ze workshops en presentaties. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Het project
ZomerOndernemer is een project voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Onder begeleiding van professionele trainers starten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvangen een startkapitaal en zijn verzekerd. Dankzij de steun van sponsoren als Fonds 21, CCHO, Instituut Gak en Loyals kunnen jongeren gratis deelnemen aan het project.

Landelijk actief
Het project van Stichting The New Entrepreneur bestaat al sinds 2010 en is de afgelopen jaren gegroeid in Nederland. Het project is deze zomer actief in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht/Stichtse Vecht, Westfriesland, Zeeland en Zwolle. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.