Sip Bokaal 2022 voor Ton Strien

In Olst staat één traditie wel,nog overeind, een traditie die per definitie voorspelbaar is, vrij van stikstof, polarisatie of ander ongemak. In Olst wordt ook in maart weer Kerstmis gevierd. Een witte kerst dit jaar nog wel!

Op de tweede vrijdag in maart is namelijk tijdens de traditionele kerstbijeenkomst van de Herensocieteit v/h de Nuts Neut uit Olst voor de 14e keer de Sip Bokaal uitgereikt.

Op initiatief van toenmalig regent Eilerts is op voordracht van een zeer bekwame jury en in overleg met de naamgever, oud journalist en correspondent Sip Lubbers, de bokaal, behoudens de corona jaren, vanaf 2008 elk jaar uitgereikt. Om genomineerd te worden voor de zeer gewilde Sip Bokaal moest de persoon  zich in de Olster, regionale en/of landelijke media op een positieve manier onderscheiden en zich opwerpen als promotor van Olst.

Naast bijna alle leden van de Societeit waren ook een groot aantal oud-ontvangers van de Sip Bokaal aanwezig, die in een in kerstsfeer omgetoverde Eettapperij in Welsum genoten van de laatste uitreiking.

De structuur van de Herencocieteit is dit jaar veranderd, waarna Sip Lubbers en de jury gezamenlijk hebben besloten om de bokaal nog eenmaal uit te reiken.

Unaniem werd oud-burgemeester en oud-beschermheer van de Societeit Ton Strien genoemd als laatste ontvanger van de Sip Bokaal. 

Ton Strien zorgde in 2022 niet alleen voor lezenswaardige verhalen in de media, maar bleef ook tot de laatste minuut van zijn ambt burgervader en de regenten van de Societeit van adviezen voorzien. Daarnaast heeft Ton Strien vanaf 2008 elk jaar op uitmuntende wijze en met zeer veel waarderende woorden de uitreiking van de Sip Bokaal tot één van de hoogtepunten van het jaar gemaakt.

Terecht dat de voorzitter van de Jury Reint Eilerts de totaal, verraste Ton Strien op onnavolgbare wijze toesprak en de bokaal overhandigde. 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico