Arie Hemmen slapend tot Ridder benoemd

Hij was op vakantie in Mexico en Arie Hemmen lag nog op één oor, toen Zijne Majesteit de Koning het behaagde hem te benoemen tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau.   Arie Hemmen uit Olst heeft zich sinds 2007 ingezet als drijvende kracht achter de vele activiteiten van de Stichting Theater langs de IJssel.

Zoals elk jaar de IJsseltheaterfietstocht in het laatste weekend van mei. Daar doen wel zo’n 2000 mensen aan mee. Tijdens de tocht zijn er op verschillende locaties in het IJsselland voorstellingen te zien. Het is een leuk evenement; een combinatie van kunst, cultuur en bewegen.

Maar hij organiseerde ook het Nazomerfestival, Kunsten aan het water, en het Anton Pieck Winterfestijn.

Arie was degene die vrijwilligers, ondernemers en de gemeente bij deze evenementen wist te betrekken. Programma’s maakte hij op basis van kennis van zaken en zijn goede visie op kwaliteit.

In 2014 heeft Arie het initiatief genomen om de Verkeersregelaarspoule Olst-Wijhe op te richten, waarin hij tot op heden actief betrokken is.

Naast zijn theateractiviteiten begeleidt Arie sinds 2018 wekelijks een groepje bewoners dat buiten Overkempe naar een locatie gaat om paard te rijden. Met ingang van 2022 is hij zelfs ‘maatje’ van twee bewoners en begeleidt bij hun vrijetijdsbesteding.

Hij krijgt zijn lintje op een later moment door burgemeester Yvonne van Mastrigt alsnog opgespeld.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico