Bosbaden

Dinsdag 25 februari 10.30
Dompel je onder in de natuur van de Sallandse Heuvelrug! Je neemt natuurlijk niet letterlijk een bad in het bos, maar je ondergaat atmosfeer van het bos in al haar de kleuren en geuren. Samen met een gids wandel je door het gebied. Vertraag je tempo en geniet met al je zintuigen. Natuur als een recept voor rust en ontspanning.
Verwonderen en genieten staat bij deze wandeling voorop.
In de loop van het jaar wordt bosbaden meerdere keren georganiseerd. De eerste keer is op dinsdag 25 februari om 10.30 uur bij het Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal.
De term bosbaden komt uit Japan, waar het zelfs tot wetenschap is verheven en grote onderzoeken zijn gedaan naar het effect van natuur op gezondheid en welbevinden.
In Japan en inmiddels ook in Europa wetenschappelijk onderzoek gedaan en daaruit bleek dat bosbaden echt een positief effect heeft, op verschillende niveaus. Natuurgeluiden activeren bepaalde delen ons zenuwstelsel, wat ervoor zorgt dat je bloeddruk en hartslag dalen, waardoor je lichaam tot rust komt en zich kan herstellen. En bomen, vooral naaldbomen, scheiden vluchtige organische stoffen af, om zichzelf te beschermen tegen virussen, insecten en ander gespuis. In het bos adem je die stoffen in, en dat activeert je immuunsysteem.
Bewust vertragen en contact maken met je omgeving is bovendien een vorm van mindfulness, het zorgt voor ontspanning en je krijgt ruimte in je hoofd.
Dus kom van je luie stoel of achter je beeldscherm vandaan en dompel je onder in de geuren en kleuren van het bos.
Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten
Het Buitencentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Bosbaden verscheen eerst op Salland TV.