Burgemeester Strien roept iedereen dringend op om thuis te blijven

Het was vorig weekend te druk op de IJsseldijk in Welsum en Marle. Dit zorgde soms voor onveilige situaties. De gemeente Olst-Wijhe roept daarom iedereen op om dit paasweekend deze route zoveel mogelijk te mijden. Er is ook veel verkeershandhaving in Welsum en Marle tijdens het paasweekend.
De drukte op de weg langs de IJssel zorgde er het afgelopen weekend voor dat niet altijd de anderhalve meter afstand gehouden kon worden. Auto’s, fietsers, wielrenners, motorrijders en wandelaars maakten allemaal gebruik van dezelfde dijkweg. Soms in groepen groter dan twee personen. Zodoende waren die weggebruikers in overtreding van de noodverordening van Veiligheidsregio IJsselland. Als dat dit weekend opnieuw gaat gebeuren is niet uit te sluiten dat de dijk wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Daarnaast heeft de politie afgelopen week tijdens handhavingsacties meerdere rijbewijzen ingevorderd vanwege snelheidsovertredingen. Komend weekend wordt opnieuw fors ingezet op handhaving van verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk. Tot slot zorgden motorrijders voor geluidshinder. Deze overlast is vervelend voor omwonenden die juist nu zoveel mogelijk thuis blijven in verband met de corona-maatregelen.
Burgemeester Strien roept iedereen dringend op om thuis te blijven: “Het is mooi weer dit weekend en ik wil voorkomen dat het te druk wordt op de weg. Daarom roep ik iedereen, maar met name de motorrijders en wielrenners, nogmaals dringend op zich te houden aan de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Blijf dus zoveel mogelijk thuis en geniet in je tuin of op je balkon van de zon. Ga je toch naar buiten? Houd dan afstand en vermijd drukke plaatsen”.
Het bericht Burgemeester Strien roept iedereen dringend op om thuis te blijven verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Burgemeester Strien roept iedereen dringend op om thuis te blijven verscheen eerst op Salland TV.