Pasen, wandelen en fietsen

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten we ook in dit paasweekend op onze tellen passen. Afstand houden dus en niet met anderen dan huisgenoten op pad gaan, want dan springt het virus over.
Wandelen
Wandelen is de beste manier om er redelijk zorg voor te dragen dat je afstand kunt houden. Bij passeren kun je makkelijk uitwijken. En je kunt iemand ook even de rust toekeren. Kies ook voor rustige plekken om te wandelen. Dat is best makkelijk: Anderhalve kilomter van het begin van de routes is het over het algemeen al niet mder druk. En zoek ook eens andere plekken dan de vaste parken op. Pak de fiets om even een paar kilometer verder te starten dan je gewend bent! Met een half uurtje ben je zo tien kilometer verderop. Of andersom: ga niet naar de wandelplekken die je kent maar een blokje in je eigen wijk: vaak doe je dat niet dus zul je allemaal nieuwe dingen zien.
Fietsen
Je hebt twee soorten fietsers: gewone en snelle fietsers. De ervaring leert dat die gewone fietsers zich goed aan de 1,5 meter regels houden. Maar wielrenners lappen dat nog wel eens aan hun laars. Advies: zet je klokje uit, hou je gemiddelde niet in de gaten, volg je hartslag niet. Dan kun je je permitteren even in de rem te gaan als je én wil passeren én er komt net een tegenligger aan. En als je iemand passeert: maak een brede boog. Want jouw lichaamssappen (met wellicht het virus erin) spatten met gemak over op iemand anders. Kijk daarom ook uit als je je neus snuit. Is er iemand in de buurt?
En vooral: fiets alleen of met huisgenoten!
Het bericht Pasen, wandelen en fietsen verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Pasen, wandelen en fietsen verscheen eerst op Salland TV.