CDA Overijssel organiseert expertmeeting duurzame energie

Overstappen op groene energie, energie besparen en waar mogelijk het terugdringen van de uitstoot van CO2, het realiseren van klimaatdoelen en aan de slag met de Regionale Energie Strategieën die zijn opgesteld door het Rijk. Met zijn allen hebben we een flinke klus te klaren. Ondanks de vele initiatieven die al zijn ontstaan, signaleert het CDA dat het vooral in de samenwerking nóg beter kan. Om een eerste aanzet te geven tot het verbeteren van die samenwerking organiseert het CDA op maandag 14 oktober een expertmeeting over duurzame energie.

De middag staat in het teken van inspireren en informeren over mogelijkheden, ervaringen, initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van duurzame en hernieuwbare energie. Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is tussen 13:00 uur en 17:00 uur van harte welkom in Het Centrum in Nijverdal, Constantijnstraat 7a, 7442 MC Nijverdal. Deelname aan deze dag is gratis. Aanmelden is gewenst en kan via www.cdaoverijssel.nl

Het programma
Het belooft een energieke middag te worden vol met inspirerende gesprekken en verhalen.
Vanaf 12.30 zijn de deuren open. Om 13:00 trappen we het programma af. Na een korte introductie starten de twee workshoprondes om 13:15. Ter plekke kunnen deelnemers twee workshops kiezen. De workshops worden verzorgd door Enexis, Cogas, Het Oversticht, Friesland Campina en de provincie Overijssel. De thema’s die aan de orde komen zijn:
• Energie opwekken in het buitengebied
• Infrastructuur en netwerkcapaciteit van hernieuwbare energie
• Energie landschappen van de toekomst
• Regionale Energie Strategieën

Vanaf 15:00 start het plenaire deel met twee keynotes over waterstof en energiebesparing. Aan het eind van de middag nemen Gedeputeerde Tijs de Bree, Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en wethouder Evelien Zinkweg plaats op de rode sofa. Zij gaan in gesprek over de financiële gevolgen van groene energie voor de inwoner maar ook over de vele (mooie) uitdagingen die op ons pad komen de komende jaren.

Het bericht CDA Overijssel organiseert expertmeeting duurzame energie verscheen eerst op Salland TV.