Denne wil vrouwelijke verkeersborden

Mijn vrouw werd laatst geïnterviewd door de Stentor (goed interview!) en toen moesten we samen op de foto. De bijschriftenmaker had er onder gezet: Denne en zijn vrouw. Terwijl ik toch de toevoeging was, niet mijn vrouw.
“Super vrouwonvriendelijk”, vond een nichtje en het is maar goed af en toe op de vastgeroeste rollenpatronen gewezen te worden. Als je daar open voor staat tenminste. Op het gemiddelde verjaardagsfeestje waar ik terecht kom is het meestal toch al gauw van “mwa mwa wat een onzin”.
Blanke mannen leggen de wereld hun wil op. En mannen beslissen over vrouwen. Als je dat een keer ziet, is het net als met rode auto’s als je er zelf ook net een gekocht hebt. Kijk naar de gemeenteraad: vooral blanke, beetje hoger opgeleide mannen. Kijk naar geneesmiddelen: getest op blanke mannen, geen idee of dat bij vrouwen ook zo werkt.
Je hebt zelfs vrouwen advies commissies nodig die architecten tips geven hoe ze rekening met de vrouw kunnen houden. Nog niet eens zo lang geleden was het bij de bank onmogelijk voor een getrouwde vrouw haar meisjesnaam te gebruiken. En als de verslaggever ’16 lentes pril’ gebruikt voor de leeftijd, weet je dat er geen man op de tennisbaan staat.
Zou je met vrouwen aan de macht bijvoorbeeld minder papier schuivende managers hebben die bang zijn dat een ander ze de baas is? Ik denk het, want vrouwen doen niet mee aan dat kinderachtige strijdje wie de grootte pik heeft. Maar zeker weten doe ik dat niet, want ik ben geen vrouw. En we komen er pas achter als we het gaan proberen.
Met ‘geachte reizigers’ doet de NS al wel een aardige duit in het zakje. (Verjaardag: “mwa mwa wat een onzin”.) Gewoon in het midden laten wat voor soort de reiziger is. Bij sommige beroepen wordt dat lastig. Een timmermens lijkt me nog wel te gaan. Maar als de secretaris generaal van de VN een vrouw wordt, zullen we haar vast geen secretaresse generaal gaan noemen. En van vroedvrouw weet ik niet zeker of daar ook mannelijke exemplaren van zijn. Een burgejuffrouw… daar zijn die types ijdel voor.
Geachte lezenden, ik stel voor dat we een volgende stap maken met verkeersborden. Laten we die allemaal vrouwelijk maken. Misschien neemt alleen daardoor al de hufterigheid af.

Het bericht Denne wil vrouwelijke verkeersborden verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Denne wil vrouwelijke verkeersborden verscheen eerst op Salland TV.